Mikor új lakásba költözünk, számtalan tennivalónk akad, amik képesek lekötni a figyelmünket. Valójában viszont ezek többsége pusztán a lakás küllemének csinosítgatását szolgálja. Azonban az új tapéta megválasztása előtt feltétlen érdemes lehet átnézetnünk a lakás vízvezeték-hálózatát, feltéve, ha nem szeretnénk a későbbiekben igencsak kellemetlen élményekben részesülni.

Minden megfelelően működik – de meddig?

A legnagyobb problémát ilyenkor az jelenti, hogy sokan, miután laikusként mindent rendben találtak a házuk vízvezeték-rendszerének kapcsán, nem érzik szükségét a komolyabb vizsgálódásnak. Azonban attól, hogy az újonnan vásárolt házunkban jelenleg megfelelően működik a vécétartály, a lefolyók vagy a csapok, az nem azt jelenti, hogy két hét múlva is így lesz majd. Akadhatnak ugyanis a vízhálózat elemeinél olyan apróbb sérülések, szerelési hibák és elöregedések, amelyek a későbbiekben igencsak komoly problémát jelenthetnek majd. Ha pedig beüt a baj, akkor a hiba elhárítása elég költséges is lehet. Ráadásul a legtöbb vízvezeték szerelő nem túl valószínű, hogy villámgyorsan a segítségünkre tudna sietni, hisz elég nagy hiány van a szakemberekből.

Hogyan előzhetjük meg mindezt?

A legjobb választás, amit az efféle kellemetlenségek megelőzése érdekében tehetünk, ha átnézetjük a házat még a beköltözés előtt egy szakképzett vízvezeték-szerelővel. Ezt nem halaszthatjuk a költözés utánra, hiszen a lakás vízhálózatának mindennapos aktív használata nagyon gyorsan előidézheti a különféle problémákat egy-egy elöregedett elemnél. Egy csőtörés Budapest körzetében pedig nem a leggyorsabban kezelt problémák közé tartozik. Ilyenkor bizonyos esetekben lehet, hogy napokig az egész vízhálózatunk használhatatlanná válik, ha az adott csőtörés a fővezetéknél van. Egy tapasztalt szakember viszont képes felfedezni és villámgyorsan orvosolni az olyan kisebb szivárgásokat is, amelyek később teljesen elárasztanák a lakást. Így tehát érdemes a tapéta kiválasztása és az új bútorok vásárlása előtt inkább ellenőriztetni a ház vízellátását.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.