A kijárási korlátozás idején nehéz megtalálni a megfelelő szabadidős tevékenyésgeket, pláne most, hogy a vírus egyre nagyob léptékben terjed. Mindennek ellenére fontos, hogy legyünk például szabad levegőn is. A énbudapestem.hu térképen mutatja meg, hol sétálhatsz egyet Budapesten a kijárási korlátozás alatt.

Egészségügyi séta

Az oldalon azt írják, annak érdekében, hogy el tudjuk kerülni a sűrűn látogatott vagy lezárt helyeket, megmutatják, hol tudsz z úgy egy egészségügyi sétát tenni, hogy közben betartod a távolságtartás járványügyi szabályait. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Sportolási lehetőségek

Mint írják Budapesten számos természetvédelmi terült és rengeteg kevésbé használt zöldfelület található, ahol akár a tömegeket elkerülve is tudsz egyet sétálni vagy éppen sportolni.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Ide mehetsez a kijárási korlátozás idején is

Az énbudapestem.hu pont ezért gyűjtötte össze a város parkjait, irándulóhelyeit, védett és védelemre tervezett természetközeli területeit, mely során figyelembe vették a természetvédelem sajátos szempontjait és a kerületek által lezárt területeket is, ezért olyan helyszíneket ajánlanak, amit biztosan látogathatsz most is.

Térképen mutatjuk ezeket a területeket:

Ezeket a szabályokat viszont mindenképpen tartsd be!

Ha betegnek érzed magad, ne menj ki a közterekre, parkokba, hanem maradj otthon. Elsősorban a lakóhelyedhez közeli zöldfelületeket látogasd, ahova gyalog vagy biciklivel el tudsz jutni. Legyen az utazás maga is kikapcsolódás és környezetbarát!

Ne tömegesen használd a parkokat!

Ne tömegesen használd a parkokat és zöldfelületeket, ha úgy érzékeled sokan vannak, inkább keress másik helyszínt! Kérünk, hogy viseld a maszkot séta és sport közben is. Tájékozódj, mielőtt elindulsz, gondoskodj az ivóvizedről és az élelmedről, a szemetedet pedig minden esetben vidd haza! Óvd a természeti értékeket és a közparkokat, ne térj le a gyalogutakról, ne parkolj rá a zöldre!

Itt tájékozódhatsz a parkokról

Az egyes parkokról bővebb információt találsz a Budapesti Zöldkalauz oldalán.

Tájékozódj indulás előtt

Az énbudapestem.hu oldalán arról is írnak, hogy a kerületek saját hatáskörben dönthetnek egyes közkertek, zöldfelületek lezárásól, éppen ezért indulás előtt mindenképpen érdemes a a kerület oldalán tájékozódnod. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels