Sok otthonban használnak rozsdamentes mosogatót, amit a legtöbben nem tudnak helyesen tisztítani, így nem lesz ragyogó és nem marad újszerű sem. Nem árt tehát elkerülni bizonyos tisztítási hibákat, így megúszhatjuk a károsodást és a karcolásokat, a mosogatótálca sokkal tovább lesz fényes és használható. A megfelelő ápolással hosszabb élettartamot érhetünk el, ehhez azonban az alábbi dolgokra érdemes ügyelni. 

Ebben a cikkben tippeket osztunk meg a rozsdamentes mosogató tisztításához. 

Az ápolás folyamata

Az onlineMárkaboltok rozsdamentes acél mosogatói mindig ragyogóak és újszerűek maradnak, amennyiben sikerül elkerülni néhány tisztítási hibát. Ahhoz ugyanis, hogy a mosogatótálca ne károsodjon, ne karcolódjon, nem szabad agresszív tisztítószereket alkalmazni. Lehetőleg kerüljük az erős vegyszereket, a súrolókat, valamint a hipokloritot tartalmazó fehérítőket. Ezek az anyagok amellett, hogy túl agresszívek, károsítják a mosogató felületét, főleg a rozsdamentes acélból készült változatokét. 

További tipp, hogy hagyjuk el az ezüst tisztítókat, amelyek általában igen erős vegyszerekből készülnek, így nem csoda, hogy kárt tesznek a mosogatótálca felületében. Sose ezzel tisztítsuk azt, hiszen számtalan egyéb megoldással tisztán lehet tartani. Dobjuk ki a szúrós keféket, a karcos szivacsokat, a durva anyagokat, hiszen ezek szintén sérülést okozhatnak. Nem jó megoldás az acélgyapot, hiszen ez is túl erős az acél számára. 

Hogyan érdemes takarítani?

Nem kell aggódni, hiszen ahogy említettük, vannak megoldások a tisztán tartásra. A legjobb megoldás kétségkívül, ha minden használat után alaposan megtisztítjuk a felületet, így pillanatok alatt újjávarázsolhatjuk. Semmi nem szárad vagy ragad oda, így nem kell órákig súrolni azt. A mosogatás végeztével tehát egy-két mozdulattal takarítsuk le, ennek köszönhetően hosszú távon szép marad a mosogató. 

Jó döntés az is, ha egy kis mosószerrel és puha szivaccsal dolgozunk, de itt ügyeljünk arra, hogy lehetőleg a szálcsiszolás irányába dolgozzunk. Ezt akkor látjuk jól, ha a mosogatót valamilyen más szögből nézzük, nem felülről. Ezt követően öblítsük le vízzel, majd pedig töröljük szárazra egy mikroszálas kendővel, így még a vízkő lerakódását is elkerülhetjük, a rozsdamentes acél fényes és szép marad. 

Mi a megoldás makacs vízkővel szemben?

Persze nem tudjuk megakadályozni, hogy soha az életben ne rakódjon le vízkő a mosogatótálcára. Ilyenkor a legjobb ecetet vagy citromalapú tisztítószert alkalmazni. Nem kell mást tenni, mint egy kis ecetet vízzel összekeverni, majd azzal megtisztítani a felületét. Ez a módszer hatékonyan távolítja el a makacs szennyeződéseket, cserébe viszont egyáltalán nem károsítja a rozsdamentes acélt. Itt fontos megjegyeznünk, hogy ezt az anyagot sosem szabad körkörös mozdulatokkal tisztítani, hiszen ez maradandó károsodást tud okozni. 

A hibákat elkerülve és követve az előbb említett tanácsokat, a mosogató sokáig újszerű és csillogó maradhat.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.