Egy költöztetés során számos dologra oda kell figyelnünk. Sőt, igazából nem is a bútoraink felpakolásával kezdődik a folyamat, sokszor már napokkal vagy akár hetekkel előtte elindul. Az első lépés a felkészülésben a vagyontárgyaink bedobozolása és szállíthatóvá tétele. És hogy miért kell ehhez a zsugorfólia? Lássuk!

A költöztetés nem a bútorok kedvence

Amikor egyik helyről a másikra pakoljuk át a bútorainkat, az máris kimeríti a nem rendeltetésszerű használat fogalmát. Egy szekrénynek például csupán annyi dolga van, hogy ott álljon a lakásunkban. Bármilyen mozgásra is kényszerül, azzal máris esetleges sérüléseknek fogjuk kitenni.

Egy költöztetés során pedig számos veszély leselkedik kedvenc bútorainkra. Már eleve ahhoz, hogy a lakásból kijussanak velük, nagy odafigyelést igényel, főleg szűkebb ajtók esetén. Amennyiben emeleti lakásról van szó, akkor a lépcsőzés vagy a liftezés is tartogat veszélyeket. És akkor még nem beszéltünk magáról az útról, a sokszor nagyon rossz állapotú utakról, a rázkódásról.

A zsugorfólia szerepe a költöztetésben

A fenti sorokat olvasva már talán érthető is, hogy miért kell gondosan megtervezni az előkészületeket. Vigyáznunk kell az élekre, sarkakra, de a kényesebb szövetekre, a magasfényű felületekre és a bőrre is.

Ez utóbbi három esetén kiváló megoldást jelent a zsugorfólia. Ez megvédi ezeket a felületeket a kisebb karcolásoktól, horzsolásoktól, a porolódástól és attól, hogy bármi is rájuk folyjon.

Azt azonban érdemes tudni, hogy ez a nagyobb ütésektől nem fogja megvédeni a felületet, arra a buborékfóliát kell alkalmazni. Minél jobban féltjük az egyes vagyontárgyainkat, annál komolyabb védelemmel kell ellátnunk, ez lehet egy aranyszabály.

A profi költöztető spórol nekünk

Az olyan kiváló cégek, mint a Servitius és Partnerei költöztetés még az előkészületek terhét is le tudják venni a vállunkról, ha szeretnénk. A szolgáltatásaik között szerepel a csomagolás is, sőt akár a mosógép ki- és bekötését vagy a csillár le- és felszerelését is megoldják nekünk. De például nagyobb, egyben nem szállítható szekrények szét- és összeszerelését is kérhetjük.

Ezzel időt és energiát spórolnak nekünk, ha szeretnénk. Sőt, a csomagolóanyagokból is csak annyit használnak fel, amennyire valóban szükség van. Így akár egy környezetbarátabb megoldás is lehet, ha ezt választjuk.

Biztos kezekben nem lesz gond

Ha jól választjuk meg a költöztető céget, akire bízzuk a vagyontárgyainkat, akkor nem lehet gond. A már említett Servitius és Partnerei költöztetéshez hasonló profi, képzett és nagy rutinnal rendelkező csapatoknál biztonságban lesz mindenünk. Ők már rutinból tudják, hogy mit hogyan kell becsomagolni. Tudják, hogy mit hova kell pakolni a teherautón, hova kell még pokrócot tenni, és mit és hogyan kell kikötni.

Ha biztos kezekre szeretnénk bízni a becsomagolástól kezdve az összeszerelésig mindent, akkor ilyen költöztetőt keressünk!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.