A Budapesti Rendőr-főkapitányság 16. Kerületi Rendőrkapitánysága csalás bűntett miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. Két férfi ugyanis lopott bankkártyával vásárolt több üzletben is.

Tárcákat loptak el

A police.hu azt írja, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint két férfi 2021. szeptember 6-án éjjel Rákosszentmihályon besurrant egy lakóházba, ahonnan tárcákat vittek el, majd az egyik ellopott bankkártyával több üzletben is vásároltak.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A feltételezett elkövetőkről felvétel készült, mutatjuk:

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Ha bárki bármit tud

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 16. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható két férfit felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Ezt a két férfit keresik:

Augusztusban is történt hasonló

Itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is megírtuk még augusztusban, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, akik elkötöttek egy autót, majd a benne talált bankkártyával vásárlásba kezdtek.

Lenyúlták a bankkártyákat

Az autó meglett, viszont a három személy az abból lopott bankkártyákkal 2021. május 17-én reggel a 3. kerületi Kolosy téren vásárolt.

Lopott bankkártyával akart fizetni, de nagyon hamar lebukott

A rendőrségre 2020. július 11-én 12 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy egy debreceni szupermarketban egy férfi nem a saját nevére kiállított bankkártyával akart fizetni, erről a Kékvillogó oldala is beszámolt.

Volt élettársa bankkártyájával fizetett ki többhavi telefonszámlát ez a férfi 

Egy másik eset során egy bácsalmási nő feljelentést tett volt élettársa ellen, mivel a férfi 2020. október 27-én bankkártya adatait felhasználta az egyik szolgáltató alkalmazásában, és így kifizette vélhetően több havi telefonszámláját.

Szakítottak

A nyomozás során kiderült, hogy a kapcsolatuk 2020 májusában véget ért, ezt követően a nő külön kérte volt élettársát, hogy bankkártyájának adatait törölje. Ez azonban nem történt meg, a férfi pedig a gyanú szerint többhavi telefonszámláját fizette ki a nő kárára. 

Nem egyedi eset

A bankkártya adatokkal való visszaélés egyáltalán nem egyedi eset, februárban a KékVillogó oldalán írta meg, hogy egy férfi egy talált bankkártyájával igyekszik minél több terméket megvásárolni egy debreceni dohányboltban. 

Talált bankkártyával vásárolgatott

A Debreceni Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének a gyanúja miatt rendelt el nyomozást, miután egy férfi egy talált bankkártyával több boltba is elment vásárolni. A rendőrségi videón tisztán látható, ahogy a férfi igyekszik minél több terméket összevásárolni egy dohányboltban.

Így jutott hozzá a kártyához

A rendőrség információi szerint a férfi 2020. november 25-én talált egy elhagyott pénztárcát, amelyből kivette a bakkártyát, majd azzal azonnal el is ment több boltba is vásárolni. Ugyanakkor a férfinek nem volt szerencséje, mert a cselekményéről a biztonsági kamerák felvételt készítettek.

Egy pápai férfi is bankkártya adatokat lopott

Erről az esetről pedig még tavaly augusztusban számolt be a Kékvillogó: a nyomozás adatai szerint az elkövető 2020. július 23-a és 2020. augusztus 7-e között munkatársa bankkártyájának adatait jogosulatlanul megszerezte, és azzal visszaélve összesen 63 alkalommal több mint két millió forint értékű árut vásárolt egy külföldi webshop elektronikus fizetési rendszerén keresztül.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu videorészlet