Balogh Levente harminc évvel ezelőtt egy halálos baleset részese volt, a karambolban a mellette ülő rendőr barátja elhunyt.

Elrettentő példa lenne

A Forbes gazdasági magazin által legutóbb kiadott hazai gazdagok toplistáján 33 milliárd forintos vagyonával az 53. helyen álló „ásványvízkirály” saját bevallása szerint azért állt a nyilvánosság elé, hogy másoknak elrettentő példával szolgáljon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Karitatív tevékenység

Balogh Levente azonban fenntartások nélkül csatlakozott a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság karitatív tevékenységéhez a közúti balesetek csökkentése érdekében. Ennek kapcsán osztotta meg élete talán legborzasztóbb élményét – írja a Blikk.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Máig nem dolgozta fel

„Teszem ezt azért is mert, 30 évvel ezelőtt, huszonéves koromban borzasztó tragédia történt velem. Egy közlekedési balesetben jómagam megsérültem, és elvesztettem egy barátomat. Ezt a traumát a mai napig nem tudom feldolgozni, főleg, mert az én hibámból történt! A hazafelé vezető úton kikanyarodott elénk egy autó, én elrántottam a kormányt.”

Vállalta a felelősséget

„Enyhén alkoholos befolyásoltság alatt voltam, így enyém a felelősség! A hibámért a megfelelő büntetést kaptam! A fent említetteket kötelességemnek éreztem így, az idő múlásával megosztani, hogy az én hibámból tanulhassanak mások, és ne kövessenek el hasonlót!” – vallott TikTok-oldalán Levente.

Eddig titkolta

Az RTL sztárja a beismerő vallomással nemcsak a nyilvánosságot, de a barátait és az üzlettársait is meglepte, információink szerint ugyanis szinte senki sem tudott közülük a tragédiáról.

Így történt a baleset

A Blikk információi szerint az akkor 27 esztendős Balogh Levente a tragikus napon a barátjával – aki egyébként rendőr volt – Kecskemét Széchenyi városrészé­ben szórakozott, majd egy kis alkohol elfogyasztása után ültek autóba. A Szeged felé vezető úton a később milliárdossá váló sofőr a Habselyem Kötöttárugyárnál nem megfelelően választotta meg a sebességet, így egy kanyarnál lesodródtak az útról egy Alfa Romeóval, amelyet egy villanyoszlop állított meg.

Támogatta a családot

A szörnyű ütközés után elhunyt fiatalember, a 26 éves Sz. Balázs házas volt, feleségével egy gyermeket neveltek. Úgy tudjuk, Balogh Levente a szerencsétlenség után hosszú ideig támogatta őket anyagilag.

Nem ment börtönbe

A kiszabható maximális büntetést kapta a vétkes sofőr, ám az ítélet végrehajtását végül felfüggesztették, így Leventének egyetlen napra sem kellett a rácsok mögé vonulnia. A híres raliversenyző, Ferjáncz Attila egykori társa és mitfahrere, dr. Tandari János, ismert közlekedési szakjogász látta el a vállalkozó védelmét a büntetőeljárás alatt.

Ez volt a büntetés

Borbély Zoltán közlekedési szakjogász elmondta, az effajta balesetek jó néhány év börtönbüntetéssel és a jogosítvány bevonásával járnak. Jelenleg halált okozó ittas vezetés miatt 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés, vezetői engedély bevonása és pénzbeli büntetés jár.

Enyhítő körülmények

„1979 január elseje óta ez a hatályos jogszabály, legfeljebb abban lehetett engedmény, hogy akkoriban nem volt még zéró tolerancia, szóval, ha 0,8 alatt volt a véralkoholszintje, az enyhének számított, és valószínűleg azt is figyelembe vehették, hogy fiatal felnőtt volt” – fejtette ki a szakember. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balogh Levente