Nyílik az ajtó, a mosdóból kilép egy kopasz férfi, majd nem sokkal később egy banda lép be a 10. kerületi presszó ajtaján. Balhézni kezdtek a meccs után, most a rendőrség keresi őket. Az esetről videó is készült, pont úgy, mint annak az asszonynak a kirablásáról, akinek a nyakláncát egy férfi tépte le a 11. kerületben.

Verekedés a helyi szurkolókkal

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. december 10-én az aznapi focimeccs után, éjjel 1 óra 30 perc körül Budapest 10. kerületében, egy presszóba bement egy feltehetően külföldiekből álló társaság, és verekedésbe keveredett az ott tartózkodó helyi szurkolókkal. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nyomozást rendeltek el

A felvételen szereplő hat férfi beazonosítása eddig nem vezetett eredményre, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság 10. Kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Aki felismeri őket, hívja a rendőrséget

A rendőrség kéri, hogy aki a felvételen látható személyeket felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyeikkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Itt a verekedésről készült videó

Letépték a néni nyakláncát

Egy 87 éves asszony nyakából tépte ki aranyláncait egy férfi egy 11. kerületi társasház lépcsőházában 2022. április 26-án dél körül. Az idős nő elesett, az elkövető pedig a nyakláncokkal elmenekült, áldozatát a földön fekve hagyva. Ezt követően bement egy zálogházba eladni a lopott ékszereket. A sértett nem szorult orvosi ellátásra.

Látta a tettest a kamera

Az esetet pedig térfigyelő kamerák rögzítették. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 11. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították a feltételezett elkövetőt és a bűncselekmény másnapján elfogták.

Elfogták a férfit

A 34 éves H. Gergőt rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A rendőrök a nyakláncokat lefoglalták, és visszaadták a néninek. A férfit őrizetbe vették, előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt.

Vádemelés

Az újbudai rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban​ vádemelési javaslattal átadták az Ügyészség részére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a videó a rablásról

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából