Ha egy helyiségbe csempét kell választanod, igazán sok szempont alapján érdemes a döntést meghozni. A lényeg, hogy ne siesd el, és minden fontos elemet vegyél számításba! Persze még így sem lesz egyszerű dolgod, hiszen manapság már olyan nagy választékot találsz a szaküzletek polcain vagy a webáruházakban, hogy gyakorta érezheted magad elveszve a hatalmas kínálat közepette.

De ne csüggedj! Van pár kérdés, melyre ha a megfelelő választ megtalálod, sokkal előrébb leszel, és nagy valószínűséggel a lehető legjobb döntést fogod meghozni. Az eredmény pedig a sok éven át kedvtelve és elégedetten nézegetett és használt csodaszépen burkolt helyiség lesz.

Melyik helyiségbe és mekkora csempe kerüljön?

Az egyik leglényegesebb kérdés, hogy melyik helyiségbe kerül majd a csempe? Nagyon nem mindegy ugyanis ebben az esetben a kiválasztott modell csúszásmentessége vagy kopásállósága. Egy fürdőszoba esetében például lényeges, hogy mekkora az alapterülete és milyenek ott a fényviszonyok. Ha nagyon sötét és kicsi, akkor semmi esetre sem szokták a lakberendezők a ma oly divatos antracit vagy csokoládé árnyalatokat javasolni. Inkább a világos színeket és mindenképpen a nagyobb lapokat részesítsd előnyben ilyen esetekben. A konyhába pedig a könnyen tisztítható darabok általában jobb választásnak bizonyulnak majd. 

Persze a méretekkel lehet kicsit játszadozni. Ma ismét nagy divat a kisebb méretű csempe, ám ha vegyíted a kisebbet a nagyobbal, igazán érdekes falfelületeket alkothatsz. Ugyanez a helyzet a hosszúkás alakú és a 3D csempékkel is.

Milyen legyen: mintás vagy egyszínű?

Ez az a pont, amire igazából csak te fogod tudni megadni a helyes választ. Szerencsére igazán szép megoldásokat kínálnak maguk a gyártócégek. A Csempehegyek csempéi között például számos remek ötletet találsz az egyszínű és a mintás csempék harmonikus, mégis kicsit szemtelen, de mégis nagyon egyedi alkalmazására. Garantáltan nem lesz unalmas az enteriőr, ha például egy-egy sávban mintás csempét használsz vagy dekorcsempét, esetleg díszcsíkot. Máris búcsút mondtál az unalmas egyhangúságnak.

A nagyobb minták drámaibb hatásúak lehetnek és kicsit visszafogottabb lesz a kisebbtől. Csak rajtad áll, hogy milyen merész árnyalatokat használsz ilyenkor. De a segédanyagokon semmi esetre se spórolj! A ragasztó, a szigetelőanyag és a fuga ugyanolyan lényeges, mint maga a burkolóanyag.

Az árak, a minőség és a stílus sem mellékes

Az egész lakás vagy ház stílusa, a berendezés és az egyedi ízlés mind-mind meghatározó a burkolatok kiválasztásánál. Törekedj a maximális harmóniára! Persze az ár is rendkívül fontos. Ha jó akcióra lelsz, mindig ügyelj arra, hogy elegendő mennyiségű csempét tartalékolj. Igazán bosszantó, ha bontáskor pár év múlva majd nem lesz elég tartalékod és emiatt az egész helyiséget újra kell burkoltatni. A dekorok, díszlécek ára is lényeges, ne felejts el rákérdezni! 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!