A Budapesti Közlekedési Központ 2023. március 31-ig meghosszabbította az ingyenes utazási lehetőséget a közösségi közlekedési járatain az Ukrajnából érkező menekült személyek számára.

Ukrán úti okmány szükséges

A Fővárosi Önkormányzat kezdeményezésére a díjmentes utazás az eddigiekhez hasonlóan, egy személyazonosításra alkalmas ukrán úti okmány felmutatásával vehető igénybe. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Március végéig

A 2022. március 4-én bevezetett ingyenes szolgáltatását 2023. március 31-ig hosszabbította meg a BKK. A szolgáltatás igénybevétele akkor lehetséges a menekültek számára, amennyiben rendelkeznek valamilyen hivatalos ukrán úti okmánnyal (ukrán útlevél, ukrán személyi igazolvány, ukrán tartózkodási engedély, Ukrajnában tanuló egyéb külföldi diákok esetében ukrán diákigazolvány, illetve olyan egyéb okirat, amelyben egyéb külföldi állampolgár esetében ukrán lakcím is megtalálható).

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A díjmentes utazás

A díjmentes utazásra jogosító okmányokat továbbra is elfogadják a BKK-járatokon – kivéve a 100E reptéri gyorsjáratot, a siklót, a nosztalgia járatokat és a hajókat –, valamint a HÉV és a környéki „kék” buszok Budapesten belüli szakaszán.

Erre kérik az utasokat

A Budapesti Közlekedési Központ továbbra is azon dolgozik, hogy az Ukrajnából érkező menekültek helyzetét a lehető legjobban megkönnyítse. A társaság az ügyfeleit is arra kéri, hogy utazásaik alatt, ha szükséges, nyújtsanak segítséget a BKK járatain közlekedő menekülteknek.

Még mindig érkeznek menekültek

A rendőrség friss közlése szerint az ukrán-magyar határszakaszon 6372-en léptek be Magyarország területére csütörtökön, a román-magyar határszakaszon pedig 5821-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

Ideiglenes tartózkodás

A beléptetettek közül a rendőrség 245 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes, nekik ezen időszak alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Sok köztük a kisgyerek

Az ukrajnai háború elől csütörtökön 165 ember, köztük 47 gyermek érkezett Budapestre vonattal – tudatták. A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket – írta az ORFK. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Fájdalmas ünnep: megszólalt az édesapa, aki tavaly év végén vesztette el a feleségét a koronavírus miatt – Így próbál most meg boldogulni a két gyermekével Zsolt

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás BKK