Közösségi közlekedési változások és útlezárások lesznek a Magyarország – Németország UEFA Nemzetek Ligája labdarúgó mérkőzés ideje alatt szombat este a Puskás Aréna környékén – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

Korlátozott parkolási lehetőségek

A stadion környéken korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK azt kéri, hogy az arénát közösségi közlekedéssel közelítsék meg a szurkolók – tartalmazza a közlemény. Ennek elősegítése érdekében a mérkőzés előtt, illetve azt követően a megszokottnál sűrűbben indul az M2-es és M4-es metró, valamint az 1-es villamos – tették hozzá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

FRISS!

Itt a brutális esőzés következménye: kiderült, eddig nem közlekednek majd a vonatok Nagymaros és Szob között

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Lezárások

A stadion környékén 18:15-től 23:30-ig kell útlezárásokra, terelésekre számítani az arra közlekedőknek. Felhívják a figyelmet arra, hogy a stadionba a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni.

Gyalogosan

Ugyanakkor a stadion gyalogosan nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól, a Verseny utcán át is megközelíthető.

Az aréna megközelítése

Az aréna megközelítésére az M2-es és az M4-es metróvonalakat, valamint az 1-es villamost javasolják, illetve a Thököly úton közlekedő buszok mindegyike megáll 18:15 és 23:30 között a Reiner Frigyes park és a Thököly út/Stefánia út megállóhelyen.

Nem érintik

A 30-as autóbuszok mindkét irányban a Thököly úton közlekednek, nem érintik a Verseny utcai megállót. A Stefánia út lezárása miatt a 75-ös trolibuszok terelve, a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarig közlekednek a 79M trolibusz vonalán.

Módosított útvonal

A 77-es trolibuszok módosított útvonalon, a Stefánia út helyett a Hungária körúton járnak, a Puskás Ferenc Stadionnál a Hungária körúton, a Stefánia út és a Kerepesi út között kijelölt megállóban lehet felszállni. A Puskás Ferenc Stadionnál a 95-ös buszra a Hungária körúton a 901-es éjszakai busz dél-Buda irányú megállóhelyén, a 130-as buszra pedig a Hungária körúton a 75-ös trolibusz végállomásán lehet felszállni – sorolták.

Ezt javasolják

Arról is tájékoztattak, hogy 18:15-től 23:30-ig lezárják a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, az Ifjúság útját, a Verseny utcát, valamint az Istvánmezei utat – olvasható a közleményben. Az utazások megtervezéséhez a valós idejű járatinformációkat közlő BudapestGO applikáció használatát ajánlja a BKK. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Puskás Aréna – Forrás: MTI