Noha rengetegen szeretnének elköszönni a tévés műsorvezetőtől, ám a temetés helyét és időpontját nem hozza nyilvánosságra a család. Azt továbbra sem tudni, mi okozta halálát.

Nem lesz nyilvános

Szerettei zártkörű szertartás keretében szeretnének végső búcsút venni Vágó Istvántól – írja a Blikk. Egyelőre nincs információ, hogy tisztelőinek lesz-e lehetősége méltóképp leróniuk kegyeletüket az ország kvízmestere előtt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Titokban tartják

A lap kereste Vágó István fiát, Pétert, aki azt mondta, zárt körű temetést szerveznek amikor pedig a temetés helyszíne és időpontja felől érdeklődtek, akkor kedves, ám de hallhatóan megtört hangon csak annyit felelt, hogy „ezt nem fogják megtudni”.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem beszélt arról, hogy beteg lenne

A népszerű műsorvezető tragikus hirtelenséggel hunyt el otthonában. Halála előtt nem sokkal egyébként Facebook-oldalán a pápalátogatással kapcsolatos véleményét is megosztotta – vagyis nem utalt semmi sem arra, komoly baj lenne, nem küzdött betegséggel.

Nem félt az elmúlástól

Vágó István egy februári interjúban egyébként arról beszélt, hogy ha egyszer eljön az ideje, nem szeretne hosszú, súlyos betegeskedés után, fájdalmak között távozni. Apámat már túléltem, anyám szép, hosszú kort ért meg, kilencvenegy éves volt, amikor elment – magyarázta a Best magazinnak.

Inkább hasznos szeretett volna lenni

Hozzátette, azt nem tudja megmondani, hogy az apai, vagy az anyai ág lesz benne a domináns. Az elmúlástól sosem félt, inkább a betegségtől. „Inkább az a kérdés foglalkoztat, mennyire lehetek még hasznos a szűkebb és tágabb környezetem számára” – magyarázta.

Budapesten született

Vágó István 1949-ben született Budapesten. Édesapja egykor katolikus papnak készült, a pesti Érseki Katolikus Gimnáziumban tanított. Békéscsabai születésű édesanyját a második világháborúban zsidó származása miatt családjával együtt Auschwitzba deportálták, ahonnan édesapja, nagyszülei és testvére már nem tértek vissza. Később, amikor megházasodott, anyósa kérésére megkeresztelkedett.

Tanulmányai

Vágó István gyógyszer-vegyészmérnöknek tanult, majd a MEDIMPEX külkereskedelmi vállalatnál dolgozott. Képzett idegenvezető volt, de ezt a szakmát sosem gyakorolta. Kiválóan beszélt angolul, németül, franciául, spanyolul, de megértette magát olaszul, portugálul, oroszul, lengyelül és svédül. Írni tudott arabul, törökül és hindiül is. 

Legendás tévés

Vágó István tévés karrierjét még Vitray Tamás indította el, amikor a Magyar Televízió által meghirdetett Riporter kerestetik vetélkedő döntője után az akkor már népszerű Vitray felajánlotta neki egy barkochbajáték vezetését. Ez 1976-ban történt. Vágó István 1997-től rövid ideig a TV2-nél volt, ahol a Mindent vagy semmit című műsort vezette, amit még a Magyar Televízióban kezdett, 1993-ban. Grétsy Lászlóval közösen vezette 1987-től 1997-ig az Álljunk meg egy szóra! c. nyelvművelő műsort.

Legyen Ön is milliomos!

2000-től 2007-ig a Legyen Ön is milliomos! néven ismert műsort vezette. 2007. november 5-étől a Pókerarc című vetélkedőt vezeti Sebestyén Balázzsal, a 2008-as év első felében pedig a némileg megváltozott Legyen Ön is milliomos!-nak volt a házigazdája, egészen addig, amíg azt az RTL Klub le nem vette műsoráról. Ugyan 2012-ben újraindult a vetélkedő, de az új évadot már Friderikusz Sándor vezette. Ötlete nyomán jött létre Budapesten a Miskolciak Baráti Köre.

A 2000-es évek

Ezt követően, 2009 szeptemberében Párbaj címmel a TV2 televíziós csatornán új vetélkedőműsor indult, aminek a játékmestere Vágó lett. A csatorna az első évaddal 40 részt vásárolt meg, az elvártnál alacsonyabb nézettség miatt azonban nem folytatták a műsor sugárzását. 2012. március 26-tól néhány hónapig az átVágó című műsort vezette a STORY4-en, amit saját maga talált ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása: Facebook.)