Nehéz felfogni és megérteni, mégis megtörtént: gyalázkodó üzeneteket írt egy férfi a veronai buszbalesetben elhunytak hozzátartozóinak. A vádlott tárgyalása a vége felé közeledik, nemsokára a bíróság ítéletet hirdet.

Felfoghatatlan üzenetek

A 41 éves M. Ferenc válogatott gusztustalanságokat írt le üzenet formájában a gyászolóknak. Tartalmuk rasszista, emellett írója annak örül: milyen jó, hogy ilyen pokoli kínok között haltak meg diákok és tanárok egyaránt. A gyomorforgató levelek miatt természetesen eljárás indult a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Volt osztálytársait is zaklatta

A legutóbbi tárgyaláson a bírónő M. Ferenc egy korábbi osztálytársa rendőrségi vallomását olvasta fel. Kiderült ugyanis, hogy nemcsak a veronai áldozatok hozzátartozóit, hanem volt társait is zaklatta levelek sokaságával.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sajátos írásképe buktatta le

Az osztálytárs egy tévériportból jött rá, hogy aki őt évek óta elektronikus üzenetekkel bombázza, ugyanaz, mint aki a gyászolókat szidalmazza. A stílusból, a sajátos írásképből következtetett erre. „Rasszista, szexuális tartalmú üzeneteket küldött nekem. A feladó neve többféle volt, de nemegyszer a saját nevével is írt. Aztán kiderült, hogy több osztálytársnőmet is ugyanilyen levelekkel bombázza” – áll a vallomásban.

Szülei tartják el

M. Ferenc a buszbaleset áldozataihoz hasonlóan a Szinyei Merse Pál Gimnáziumba járt: esti tagozatra, amit azonban a mai napig nem végzett el. Munkája nincs, a szülei tartják el – áll a Blikk cikkében.

Tagadja a vádakat

„Az osztálytársaim annyit zaklattak, csúfoltak, hogy el kellett jönnöm. Borzalmas volt, amit én ott átéltem. Nem tagadom, elkeseredésemben valóban küldtem nekik üzeneteket. A gyászolóknak azonban nem. Határozottan kijelentem, hogy azok a borzalmas tartalmú írások nem tőlem származnak. Sőt, nagyon is együtt érzek velük, borzalmasan sajnálom, ami történt – nyilatkozta a tárgyalás szünetében a lapnak M. Ferenc.

„Beteg agyú ember”

Az egyik gyászoló édesapa úgy nyilatkozott: „annyira borzalmasak ezek a levelek, hogy nincs is értelme minősíteni őket. Ilyet csak egy beteg agyú ember tesz, normális biztosan nem.”

Eldőlhet a sofőr sorsa

A Budapestkörnyéke.hu is írt arról, hogy a buszt vezető férfi jelenleg egy magyar börtönben ül, nyilvános tárgyalása a jövő héten lesz. Itt dől el, hogy büntetése további részét Magyarországon vagy Olaszországban kell letöltenie.

Első fokon 12 évet kapott

A busz sofőrjét, V. Jánost első fokon 12 év börtönre ítélték, és eltiltották a vezetéstől, mert kiderült, alvászavaros. Tavaly ősszel mondták ki a jogerős ítéletet az ügyben, amelynek értelmében V. János első fokon kiszabott 12 éves ítéletét a felére mérsékelték, vagyis a sofőrnek hat évet kell börtönben töltenie.

18 ember vesztette életét

A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai franciaországi síelésről jöttek hazafelé azon a 2017. január 20-i estén. A Verona körüli kőrgyűrűn jártak, amikor a busz előbb a szalagkorlátnak, majd egy hídpillérnek csapódott, ezután kigyulladt. A balesetben 18 ember, köztük diákok égtek halálra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a szerencsétlenül járt magyar busz