Ne menjenek kocsival a stadionba, ugyanis nincs parkoló! Erre figyelmeztet az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója. Augusztus 19. és 27. között lesz „Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye” és már több mint háromszázezer jegy talált gazdára. A szervezők „szándékosan nem aszfaltozták le a Duna-partot, mert a világbajnokság egy új szabadidőparkot ad Budapestnek, nem pedig egy hatalmas, lebetonozott placcot”.

Parkolóhely nincs a környéken

A város minden részéről könnyen elérhető a Nemzeti Atlétikai Központ, tömegközlekedési szempontból tökéletes helyen van, de parkolóhely nincs a környékén – közölte az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója. Augusztus 19. és 27. között lesz „Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye”, már több mint háromszázezer jegy talált gazdára, de mintegy négyszázezer szurkolót „szeretnénk ide kicsábítani és tökéletes szolgáltatást nyújtani” a számukra – jelentette ki Németh Balázs. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A világ harmadik legnagyobb sporteseménye

Hozzátette: egy új létesítményben a világ harmadik legnagyobb sporteseményét megszervezni nem könnyű, és lehet, hogy fennakadásokkal jár majd az első napokban, amíg a sportolók és a szurkolók megszokják, hogyan lehet megközelíteni a Nemzeti Atlétikai Központot.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Remek alternatívák

A lényeg, hogy autóval nem érdemes elindulni, a környéken parkolóhelyet találni gyakorlatilag lehetetlen, viszont vannak jó alternatívák. A csarnok gyalogosan megtehető távolságra van a Boráros tértől, amely a 4-es és a 6-os villamossal, valamint más közösségi közlekedési járművekkel is könnyedén elérhető.

Pár perces séta

Az 1-es, valamint a 2-es és a 24-es villamos megállójából a Művészetek Palotájától (Müpa) pár perces sétával el lehet jutni az északi és a főbejárathoz. A ráckevei (H6) és a csepeli (H7) HÉV is kitűnő választás lehet, valamint több buszjárat megállója is a Közvágóhíd közelében van.

Kerékpárutakon is megközelíthető a helyszín

Németh Balázs felhívta a figyelmet arra, hogy biztonságos kerékpárutakon is megközelíthető a helyszín, kerékpártárolók mindkét bejárat mellett rendelkezésre állnak. Továbbá megállapodást kötöttek a közösségi rollerszolgáltatókkal, a Müpánál ott lehet hagyni ezeket a járműveket, csakúgy, mint a Bubi-kerékpárokat is.

Vb-hajó is lesz majd

A vb-hajó augusztus 19-től 27-én estig jár majd a Batthyány tértől a Müpa-kikötőig – folytatta a vezérigazgató, megjegyezve, hogy 20-án délelőtt a légi show idején, és délután biztonsági okokból nem közlekednek majd a járatok.

Élményprogramok

Legalább két órával az első versenyszám kezdete előtt érdemes megérkezni, a Stadion Parkban számos program, „élményzóna” várja majd a látogatókat. Önkéntesek fogadnak mindenkit, és jegypénztárak is működnek még.

Szándékosan nem aszfaltozták le

A parkolók hiányával kapcsolatban Németh Balázs úgy fogalmazott: „szándékosan nem aszfaltoztuk le a Duna-partot, mert a világbajnokság egy új szabadidőparkot ad Budapestnek, nem pedig egy hatalmas, lebetonozott placcot”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a világbajnokság helyszíne. Fotó: Facebook