Közben a 2. kerületben már a rendőröket kellett bevetni. Egyre nagyobb káosz alakul ki a töltőállomások környékén, szinte egy ország szeretne üzemanyaghoz jutni.

Drámai felhívás

„A napokban kialakult nehézkesebb tankolásaink (hosszú sorok kivárása, ami hosszabb aktív mentésből való kiesést jelent) kérem tisztelettel a töltőállomáson (MOL) várakozókat, hogy engedjenek előre minket, hogy minél hamarabb meg tudjuk tankolni a mentőket!” – tette közzé felhívását a tatabányai mentőállomás. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiakadtak a kommentelők

„Minden élet számít! Hálásan köszönjük!” – zárták sorait. A kommentekből az tűnik ki, hogy sokan szomorúnak vélik, hogy itt tartunk. „Hihetetlen, hogy vannak olyan emberek akiknek ezt mondani kell! Ez nem is kérdés! Akár mennyire sietek .akkor is magam elé engedem a mentőt! Inkább kések egy kicsit!” – írta egyikük.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vicc, hogy a mentőknek várniuk kell a tankolásra

„Mondjuk egy stadion árából már lehetne saját kútja mindenhol a mentősöknek” – vélekedett másvalaki, az egyik kommentellő pedig csak annyit jegyzett meg, hogy „még viccnek is rossz, nem még valóságnak” az a tény, hogy a mentőknek várniuk kell a tankolásra.

A Honvédkórházba alig tudnak bejutni a mentőautók

A Telex egyik olvasója arról számolt be kedden, hogy a budapesti Papp Károly utcában található benzinkúton akkora sor torlódott fel, – mikor vélhetően üzemanyag érkezett – hogy a Róbert Károly körúton mindkét irányban sorbanálltak az autók. A kialakult tumultus miatt előfordult, hogy a mentőautók alig tudtak bejutni a közeli Honvédkórház udvarába.

Balesetveszélyes helyzetek

A 2. kerületben már rendőri beavatkozásra is szükség volt. Mint korábban beszámoltunk róla, a városrész polgármestere azt írta Facebook-oldalán, hogy a „benzinhelyzet” miatt egyre gyakrabban alakulnak ki balesetveszélyes szituációk a benzinkutak környékén, ezért a „benzinhelyzet” miatt egyre gyakrabban alakulnak ki balesetveszélyes szituációk a benzinkutak környékén

Rendőrök irányítják a forgalmat

„Kedvezményes üzemanyagvásárt ha akarnánk sem tudnánk szervezni, viszont ahol balesetveszélyt tapasztalunk, ott igyekszünk segíteni. Például a Hűvösvölgyi út-Nagykovácsi utca elágazásnál városrendészeink és a rendőrség forgalomirányítása csökkentette a kialakult torlódás mértékét azzal, hogy segítették azok haladását, akik nem üzemanyagra várnak, így csökkent a balesetveszély is” – írta Facobook-bejegyzésében a kerület polgármestere, Őrsi Gergely.

Elég bizonytalan a helyzet

„Sajnos nem tudjuk, meddig alakulnak ki hasonló forgalmi helyzetek töltőállomások környékén, és azt sem tudjuk, mikor hova érkezik üzemanyag, de a jelen helyzetben kialakuló torlódásokra figyelünk, és ahol tudunk segítünk” – tette hozzá.

Sokan örülnek a segítségnek

A kerület lakosai közül többen a közösségi oldalon köszönték meg a segítséget. „Köszönjük a segítséget, körülbelül 40 autó akar ott tankolni és a Nagykovácsi út/Hidegkúti út járhatatlanná válna a segítség nélkül” – írta az egyik kommentelő.

Propaganda helyett cselekvés!

„Viszont a személygépkocsi-forgalmat érintő ellátási zavarok, amelyet már a fővárosi autósok is éreznek, haladéktalan kormányzati cselekvést indokolnak. Itt az ideje, hogy a kormány a propaganda helyett a cselekvést válassza!” – írta facebook-posztjában Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely.

Szinte kiapadt az ország

Péntek óta a Budapest környéki települések lakossági csoportjaiban is vezető téma az üzemanyaghiány. A helyiek másról sem beszélnek, mint hogy melyik kúton lehet tankolni, már az sem számít, hogy korlátozott mennyiségben, csak jussanak már benzinhez vagy dízelhez. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása a Facebook.)