A fél országra kiterjed az a razzia, amelyben az adóhivatal emberei a fagylaltozókat, a kávézókat, a cukrászdákat ellenőrzik; a revizorok egyes adózási és munkaerőpiaci szabályok megtartására koncentrálnak. Most az agglomerációval szomszédos megyékben dolgoznak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal több megyére kiterjedő fagyizórazziába fogott, például az agglomerációval szomszédos Komárom-Esztergomban, Nógrádban. A héten tartottak, tartanak ellenőrzést még Tolnában és Zalában is a revizorok, míg Hevesben és Jász-Nagykun-Szolnokban egész júliusban lehetnek célzott vizsgálatok – írja pénteki számában a Magyar Nemzet.

A NAV emberei a fagylaltozók mellett a kávézókat és a cukrászdákat is felkereshetik, mégpedig minden esetben azonos céllal: hogy megbizonyosodjanak arról, betartják-e a legfontosabb adóügyi és munkaerőpiaci szabályokat.

A revíziók legfontosabb kérdése, hogy az üzletekben mindig átadják-e a nyugtát, a számlát az ügyfeleknek, és megfelelően használják-e az online pénztárgépet.

Lényeges emellett az alkalmazottak szabályszerű bejelentése és adott esetben az is, hogy az árukészlet eredetével minden rendben legyen – írja az atv.hu

Kiemelt kép: illusztráció