Kellemes idővel búcsúzott hétfőn a szeptember, aztán lecsapott a vihar és autókra dőltek a fák az északi agglomerációban.

Látogatószám rekordot döntött a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál szeptemberben! Köszönjük, hogy sok százezren olvastok minket! Hirdetőknek itt az ajánlatunk.

Egyes helyeken 25 Celsius-fok fölötti hőmérsékletet is mértek. A kora délutáni órákban viszont északnyugat felől elérte az a hidegfront hazánkat, mely tőlünk északra több helyen is orkán erejű széllel vonult végig, ebből jutott az agglomeráció északi részére.

Pest megye északi részén több helyen gondokat okozott a viharos időjárás hétfőn délután. Kidőlt fákat, leszakadt ágakat hagyott maga mögött az erős, gyakran viharos erejű szél.

A katasztrófavédelemhez a legtöbb bejelentés Vámosmikoláról, Kóspallagról, Szentendréről, Ipolydamásdról, Nagymarosról, Dunabogdányból, Tahitótfaluból és Visegrádról érkezett.

A hivatásos tűzoltók mellett az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók is rést vettek a kidőlt fák eltakarításában, a rendkívüli események felszámolásában – írta portálunknak Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Fotók: A katasztrófavédelem helyszíni felvételei