Saját bőrükön tapasztalhatják az energia-vészhelyzet fejleményeit azok a válogatott úszók, akik a Duna Arénában tréningeznek nap mint nap. Az olimpiai bajnok Milák Kristóf és társai a megszokott 27 helyett 25 fokos vízben edzenek. A kialakult helyzetben a szövetség elnöke, dr. Wladár Sándor kért segítséget.

Levették a hőmérsékletet

A 2017-ben átadott Duna Arénában az átlagosnál melegebb a víz. Az ott gyakorló úszók ehhez szoktak hozzá. Az energiaárak elszabadulása miatt azonban a 27 fokból kettőt levettek, ami nem esett jól a sztársportolóknak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az eredmény rovására mehet

Az idei római Európa-bajnokságon a 4×200 méteres gyorsváltóval arany-, 100 pillangón pedig ezüstérmes Márton Richárd attól tart, hogy ha a Duna Aréna vizének hőfokát tovább csökkentik, az a tréningjeik és így a további eredményeik rovására mehet.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Levelet írt az elnök

Dr. Wladár Sándor szövetségi elnök mindenesetre levelet írt a Duna Arénába, és Kovács Norbert főigazgatótól azt kérte: Milák Kristóf és olimpikon edzőtársai megkeresése alapján a 25 fokos vizet legalább 26 fokra fűtsék fel. A kérelmükben tett indoklás sportszakmai és élettani szempontból is támogatható.

Hosszú Katinka is itt dolgozik

A Duna Arénában számos sportoló készül egyébként, így a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, aki az iskoláját is itt működteti.

Máshol is nehéz a helyzet

Magyarországon egyre több uszoda jelenti be, hogy a drasztikusan emelkedő rezsiköltségek miatt határozatlan időre bezárja kapuit. A fővárosban a kőbányai és a városmajori uszoda, a MOM sportközpont és a csepeli strandfürdő sem lesz látogatható a hideg hónapokban.

Zárások vidéken is

Az eddigi információk alapján Győrben két uszoda is bezárt, és ugyanerre a sorsra jutott a kazincbarcikai, a balatonboglári, a székesfehérvári és dunabogdányi létesítmény is.

Ötszörös az ár

Az üzemeltetők bizonyos esetekben számokat is megosztottak a nyilvánossággal. A dunabogdányi tanuszoda felfűtése például eddig havi 700 ezer forint volt, ha nyitva szeretnének tartani, immár ennek az ötszörösét kellene fizetniük.

Veszélyben a sportélet

A rezsiválság a sportba is begyűrűzött, és több profi klub további működése is veszélybe került. Sok helyen még nem tudják, használhatják-e a csarnokukat vagy a stadionjukat az előttünk álló hónapokban.

Diósgyőr harcba száll az árakkal

Magyarország legnagyobb vidéki multisportklubja, a DVTK mindent elkövet annak érdekében, hogy a tulajdonában álló, vagy a klub által üzemeltetett sportlétesítmények továbbra is a felnőtt és utánpótlás korú sportolók rendelkezésre álljanak. Közleményükben kiemelték: ésszerű keretek között, megfelelő szabályozással és egy kis odafigyeléssel minden épületben jelentősen tudnak takarékoskodni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: csökkent a víz hőfoka a Duna Arénában. Fotó: Óbuda Group