Nehéz szembenézni a ténnyel, hogy hiába teljesítünk sokszor erőn felül a vállalati életben, az eredmények mégsem erről tanúskodnak. Ilyenkor érdemes kicsit megállni, és számot vetni a működésünkről, mert sok esetben beavatkozásra van szükség.

A kulcs a szervezetfejlesztés

Ha úgy érzed, hogy nincs elég időd, esetleg tapasztalatod a problémák szakszerű orvoslására, érdemes egy hozzáértő tanácsadói céggel konzultálni. Az AVALEX szervezetfejlesztéssel foglalkozó csapata mindent megtesz azért, hogy azonnal implementálható útmutatásokat adjon, ezzel javítva a szervezeti kultúrát és a munkahelyi légkört. Mindez effektívebb működést biztosít a cég számára. 

Az üzleti környezet kifejezetten gyors tempót diktál, nem könnyű tartani a lépést. Amit egykor hatékonynak hittünk, ma már nem szolgálja az érdekeinket. Sőt, gyakorlatilag hátráltat a mindennapi munkavégzés során. 

A szervezetfejlesztés elengedhetetlen része a sikernek, azonban ez folyamatos monitorozást, alkalmazkodást és új ötleteket igényel. Az effajta fejlesztések segítségével strukturális és működési problémák megoldását helyezzük előtérbe. Első lépésként a munkaköri feladatokat, kompetenciákat vehetjük górcső alá.

Mikor van rá szükség?

A rövid válasz az lenne, hogy mindig. Részletesebben kifejtve két nagyobb dimenzióra oszthatjuk a szervezetfejlesztést. Strukturális szervezetfejlesztésről beszélünk, ha egyes változások bekövetkezése generálja a beavatkozást. 

Itt felmerülhet a cég felvásárlása, belső átalakulása, valamint a cégnövekedés vagy épp csökkenés, amikor alacsonyabb bevétellel kell számolnunk. Mindezek új szabályokhoz és gondolkodásmódhoz vezethetnek. Jellemzően precízebb munkaköri leírásokat is követel a helyzet.

A másik oldalon állnak a működési problémák. A szürke hétköznapokban elveszíthetjük a fókuszt, ezért időnként jól jön, ha megreformáljuk a megszokott folyamatokat. Például a teljesítményalapú működésre való átállás általában ösztönzőleg hat és motiválja a munkavállalókat. Ha jól csináljuk, a nagyobb munkakedv megmutatkozik a hónap végi értékekben is.

A szakértő színre lép

Van az a pont, amikor nem engedhetjük meg magunknak a késlekedést, és rögvest cselekednünk kell. Az elindulásban és a fejlesztés megvalósításában hatalmas segítséget nyújthat egy szakképzett tanácsadó.

Első lépésként feltérképezi a szervezet jelenlegi állapotát, azonosítja a kihívásokat és erősségeket. A hosszú távú célok kitűzése mellett megfogalmaz olyan sarokpontokat is, amelyek integrálását azonnal meg lehet kezdeni. Haladásunkat végig felügyeli, útközben további javaslatokat tesz, a folyamat lezárásaként pedig kiértékeli az elért eredményeket.

A szervezetfejlesztés megéri az anyagi és időbeli ráfordítást is, hiszen olyan tényezőkre világíthat rá, melyek alkalmazásával hatalmas változásokat érhetünk el. Ne feledjük, hogy cégünk sorsa a mi kezünkben van.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: avalex.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.