Hétfőn két embert is elgázolt a vonat. Zuglónál egy 19 éves fiú halt meg, ő feltehetően szándékosan feküdt a sínekre. Tatabányánál is meghalt egy ember. Közben Vámospércsnél kigyulladt egy motorvonat, a lángoló szerelvényről készült videót cikkünk végén tudod megnézni.

Gázolt a vonat Zuglóban

Egy embert gázolt el a Szegedről Budapestre tartó Napfény InterCity vonat hétfő délután. A baleset a Nyugati pályaudvar és Zugló közötti szakaszon történt. A helyszínelést este negyed hatra fejezték be, így a vonatok már ismét két vágányon közlekedhetnek. Éjszakáig a ceglédi és a lajosmizsei vonalon is helyreállhat a menetrend.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Szándékosan lépett a vonat elé

A gázolásban egy 19 éves fiú vesztette életét, aki feltehetően öngyilkossági szándékkal lépett a szerelvény elé. A BRFK sajtóosztálya az üggyel kapcsolatban azt közölte, hogy nem merült fel idegenkezűség gyanúja és a rendőrség közigazgatási eljárásban fogja vizsgálni a haláleset körülményeit.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Tatabányánál is gázolt a vonat

A MÁVINFORM szerint szintén hétfő délután, gázolt a vonat Tatabányánál hétfő délután. A Sopronból Budapestre tartó Tűztorony InterCity a tatabányai vasállomáson gázolt el egy embert. A helyszínelést este kilenc órára fejezték be, így  éjszakára már helyreállt  a menetrend a győri fővonalon.

Kigyulladt egy vonat

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy motorvonat a Hajdú-Bihar vármegyei Vámospércsen hétfő délután. A szerelvény a vasútállomáson gyulladt ki – közölte honlapján a katasztrófavédelem. A tűzről videó is készült, amelyen jól látható, hogy hatalmas lángokkal égett a MÁV motorkocsija.

Senki nem sérült meg

A tűzesethez a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik két vízsugárral oltották el a lángokat. A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a Debrecenből Nyírábrányba tartó, 16:35-kor induló személyvonat motorkocsija gyulladt ki. A balesetben senki nem sérült meg.

Felújításra lenne szükség

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) Facebook-oldalán az alábbi videót megosztva azt írta: „Ennyi pénzért ez jár. Illetve, már nem jár”, utalva arra, hogy a vasútnál felújításokra lenne szükség.

Vonalbezárások jöhetnek

A tűz oka egyelőre nem ismert, de a kevés jármű és a pénzügyi elvonások miatt további vonalbezárásokat jöhetnek. Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár is rendszeresen bírálja a MÁV helyzetét.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

A kigyulladt vonat

Kiemelt kép: illusztráció