Minden eddiginél többen, 272 koronavírussal fertőzött beteg halt az elmúlt napon Magyarországon. Jelenleg 1467 beteget ápolnak lélegeztetőgépen, a víruskutató szerint jövő hét végén tetőzhet az elhunytak száma.

Új fertőzöttek

9637 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 603 347 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

272-en haltak meg

Elhunyt 272 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 19 224 főre emelkedett.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

1467-en vannak lélegeztetőgépen

Jelenleg 11 760 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1467-en vannak lélegeztetőgépen.

Biztatóan a szennyvízadatok

Mindenképpen jó hírnek tartja Rusvai Miklós, hogy a legfrissebb szennyvízadatok szerint egyetlen egy városban sem nőtt az örökítőanyag, sőt van ahol csökkent. Ez azt jelenti, hogy március utolsó napjaiban tetőzhet a koronavírus járvány harmadik hulláma. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Súlyos állapotú betegek

A víruskutató szerint az új fertőzöttek, kórházban ápoltak és a lélegeztető gépen lévők száma talán vasárnapig eléri a maximumot.

Húsvétkor tetőzhet a halottak száma

Rusvai Miklós szerint viszont a halottak száma csak jövő hét végén tetőzhet. A víruskutató úgy számol, hogy ha még többen kérik majd az oltóanyagot, és a vakcinázás még inkább fel tud pörögni, akkor nagy eséllyel május végére akár a teljes nyitást is elérheti az ország.

Iskolák megnyitása

Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek csütörtöki számában arról beszélt,  hogy kizártnak tartja, hogy a tanév végéig maradjon a digitális munkarend, ugyanakkor ahhoz is kell „némi optimizmus”, hogy az április 7-i nyitást „kőbe vésettnek vegyük”.

Kitolódhat az újranyitás

„Jelenleg valószínűbb, hogy a jelenléti nevelés és oktatás visszaállítása kitolódhat egy kicsit, de ehhez is látni kell a következő két hét fejleményeit”  – mondta az államtitkár.

Ausztria zár

Hatnapos zárlatot rendeltek el a kelet-ausztriai tartományokban a járványhelyzet romlása miatt.

Kötelező az FFP2-es maszk

A rendelkezések szerint nagycsütörtökön – az alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok és gyógyszertárak kivételével – újra bezárnak az üzletek, a fodrászatok, kozmetikák és masszázsszalonok. Kötelező lesz viselni az FFP2-es maszkot minden olyan belső térben, ahol egynél több ember van jelen, és szabadtéri csoportosulások alkalmával is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Árvai Károly