Egy nap alatt ketten is meghaltak lakástűzben. Szombat reggel egy 90 éves férfi vesztette életét, miután felrobbant egy parasztház Nógrád megyében. Este pedig egy másik férfi halt meg, szintén lakástűzben. Az áldozat kutyáját is megtalálták az összeégett szobában. Ő sem élte túl a tragédiát.

Kigyulladt egy ház

Este fél nyolckor érkezett a jelzés a Katasztrófavédelemhez, amely szerint a Nógrád vármegyei Egyházasdengelegen füst áramlik egy épületből, amelyben van valaki.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy ember és egy kutya is bennégett

A Rákóczi úton lévő százharminc négyzetméteres családi házhoz négy járművel vonultak a tűzoltók. Az épület oltása közben egy férfi holttestét találták meg. Egy ágy és annak környezete égett öt négyzetméteren, amelyet a tűzoltók eloltottak. A tűzben egy kutya is elpusztult.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tűz Hevesben

Szombat reggel Heves megyében riasztották a tűzoltókat. A földszintes parasztházhoz négy járművel vonultak a tűzoltók. Az Agria Tv szerint a helyszínre kiérkező gyöngyösi hivatásos tűzoltók két vízsugárral kezdték oltani a lángokat. A 75 négyzetméteres épület tetőzete felrobbant, majd a ház is teljes terjedelmében égett.  

Szakadt be az épület

Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta, hogy a robbanás és a tűz miatt folyamatosan szakadt be az épület teteje.

A kiégett épület

Forrás: Agria TV

A másik épület is megrongálódott

A levegőből készült felvételeken látszik az is, hogy az udvaron álló másik épület is megrongálódott. Erről is lerepültek a cserepek. Itt az áldozat testvére élt a férjével. Az oltás több mint két órán át tartott. A faluban még csak találgatnak, hogy mi történhetett. Úgy tudjuk, hogy a házban vezetékes gáz volt. Valószínűleg az robbant be. Hogy mitől, azt még nem tudni.

Egy holttestet találtak

A tűzoltók oltás közben egy összeégett holttestet találtak a helyszínen. Az oltás több mint két órát vett igénybe. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálat fogja feltárni.

Egy 90 éves férfi halt meg

Az épületben egy 90 év körüli férfi élt egyedül. Esély sem volt rá, hogy megmentsék az életét. „Jószívű volt, közvetlen, barátságos, focimeccsre járt rendszeresen. Mivel én is ott voltam a futballcsapatnál. Minden meccs alkalmával idegenbe is eljött” – mondta az RTL-nek egy helybéli.

Rengeteg a tűzeset

A Katasztrófavédelem felhívja a figyelmet, hogy évente csaknem hétezer lakóépület gyullad ki Magyarországon, mégis csak elenyésző számban van a házakban füstérzékelő. Pedig ahol van füstérzékelő, ott a tűz keletkezésekor tudomást szereznek róla, így hamarabb meg tudják fékezni, időben ki tudnak menekülni.

Füstérzékelő

Ahol volt füstérzékelő, ott nem történt tragédia, sérülés, de még nagyobb tűz sem volt. A néhány ezer forintból megvásárolható füstérzékelőt a szoba közepén a plafonra kell helyezni.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció