Szabályosan haladt a motoros a rakparton, a terepjárós apuka viszont figyelmetlenül kanyarodott elé. A motoros fékezés nélkül az autónak csapódott, métereken át repült, kórházba szállították, az ütközés erejétől a motor lángra lobbant és szénné égett.

Motoros a rakparton

Az 1. kerületi Sztehlo Gábor (budai alsó) rakparton egy motoros férfi tartott Yamaha nagymotorral a Lánchíd felől a Margit híd felé hétfőn, az esti órákban. A Halász utcai felhajtót elhagyva, a Szilágyi Dezső tér magasságában haladt észak felé, ezen a szakaszon az út jobb oldalán öböl van kialakítva parkolás céljából.

Porrá égett a motor

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nem figyelt az autós

Innét szeretett volna a Land Rover Defender négy ajtós terepjáró egy családdal a fedélzetén balra kikanyarodva elindulni a Lánchíd irányába, ám a családfő a volánnál nem volt elég figyelmes, vagy a fekete színű motor nem tűnt fel neki, mindenesetre éppen a Yamaha elé hajtott ki.

A terepjáró eleje tört össze

Terepjáróba csapódott

A motorosnak fékezni sem volt ideje, a terepjáró bal kerekébe és sárvédőjébe csapódott, majd métereket csúszott az úttesten, egészen a bal oldalon parkoló autók mögé.

Ennyi maradt a motorból

Kórházba vitték

Szerencsére végig eszméleténél maradt, a mentők, rendőrök tudtak vele kommunikálni, de megsérült, kórházba kellett szállítani. Utasa nem volt, bukósisakot viszont viselt, melynek plexi rostélyát nagyjából 10 méterrel feljebb találták meg, odáig repült.

A tűzoltók oltották el a motort

Kigyulladt a motor

A nagy erejű ütközés hatására a motor kigyulladt és porig égett. A Land Roverben utazók közül senki sem sérült meg, így a két gyermek sem. A budai alsó rakpart ezen szakasza fél 8 és 10 óra között teljesen le volt zárva.

Fotók: A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni felvételei/GK/Kovács Attila