Negyedóra után félbeszakadt az Oliver! című előadás szombaton a Pesti Magyar Színházban, mert balesetet szenvedett az egyik színész.

Nincsenek külső sérülések

Az előadás során a címszerepet játszó gyerekszínész, Farkas Olivér sérült meg. „Az elsődleges vizsgálat külsérelmi nyomokat, sérüléseket nem diagnosztizált, Olivér az orvosi stábbal tisztán kommunikált” – írja közleményében a színház. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elvitték a mentők

„A sérültet – az előírásoknak, valamint a színház protokolljának megfelelően – a mentők további orvosi vizsgálatra szállították” – olvasható a Zalán János igazgató közleményben.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Belső vizsgálat

Az előadást a szombatra jegyet váltott nézőknek be fogják pótolni, hogy mikor, azt a színház online felületein és a nézők által megadott elérhetőségekre kiküldve fogják jelezni. Az igazgató a történtek miatt vizsgálatot rendelt el, az eredményről tájékoztatást ígért, ahogy a színész állapotáról is – írja a Telex.

Így történhetett a baleset

A színház Facebook oldalán a közönség tagjai csak találgatják az okokat. „Annyit láttunk, hogy az egyik jelenet nem úgy alakult, ahogy kellett volna. Sejthető volt, hogy ennek következtében Olivér balesetet szenvedhetett” – írta az egyikőjük. Egy másik néző szerint „ráeshetett egy színpadi elem, mikor a színpad alatt volt. Mi ennyit láttunk. A többit csak gondoljuk, ezért nem szeretnék írni semmi mást.”

Éjjel hazaengedték

Szombat éjjel a színház újabb közleményt adott ki, amelyben tudatták, hogy „Farkas Olivér átesett egy komoly orvosi vizsgálaton, melynek során nem diagnosztizáltak nála traumatikus sérülést, már éppen hazafelé tart vidéki otthona felé”.

Marad a vasárnapi előadás

A baleset körülményeinek kivizsgálása után megtették a szükséges biztonsági intézkedéseket, egyúttal azt is közölték, hogy a vasárnapi előadást megtartják.

Az előadás beharangozója:

Sikeres nemzetközi előadás

Az Oliver! musicalt Charles Dickens nagysikerű regénye ihlette. Az író a kis Olivér alakjában az emberi jóság örök érvényű elvét kívánta megformálni, amely minden gonosszal szembeszáll, és a végén teljes diadalt arat. Lionel Bart világhírű musicaljét 1960-ban mutatták be a londoni West Enden. A darabot nemsokkal később már a Broadway-n adták elő.

Erről szól a darab

A darab története szerint egy viharos éjszakán egy fiatal lány a mudfogi dologházban megszüli gyermekét, majd meghal. Az árva a Twist Olivér nevet kapja. A fiatal Olivér hányódtatott sorsa elől Londonba menekül, ahol zsebtolvajok bandája veszi pártfogásába, melyet Fagin irányít.

Váratlan fordulat

Olivért megtanítják a tolvajlás művészetére, ám már az első próbatételen elbukik. Sorsa váratlanul jóra fordul, amikor egy gazdag úriember a házába fogadja. A történet azonban itt még nem ér véget, bűnöző cimborái ismét felbukkannak, hogy visszarántsák az alvilágba… Vajon sikerrel járnak? A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Farkas Olivér – Forrás: Facebook