Egy négyéves gyerek meghalt és többen eltűntek, amikor felborult egy csónak a Maros romániai szakaszán a perjámosi (Periam) kikötő környékén vasárnap este – közölte a Temes megyei katasztrófavédelem szóvivőjét idézve az Agerpres hírügynökség.

Próbálták újraéleszteni

A hatóságok úgy tudják, hogy a csónakban hat felnőtt és hat kiskorú utazott. Két utast –  egy 28 éves nőt és négy éves gyerekét – a folyó déli,  Temes megyei partján találták meg. A helyszínre érkező mentősök megpróbálták újraéleszteni a gyereket, de nem sikerült. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többen eltűntek

Négy személyt – két felnőttet és két gyereket – a baleset után három órával sem találtak még meg. A bárka másik hat utasát – három felnőttet és három kiskorút – a folyó északi, Arad megyei partján találták meg. Őket enyhe kihűlési tünetekkel szállították kórházba.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Aradról indultak csónakázni

A balesetről elsők között beszámoló Opinia Timisoarei temesvári hírportál úgy tudja, hogy a társaság Aradról indult csónakázni. A segélyhívóra helyi idő szerint 20 óra 24 perckor – negyed órával napnyugta előtt – érkezett riasztás a balesetről.

Nagy erőkkel kutatnak

A helyszínre érkezett mentőegységek a folyó mindkét partján és a vízben is nagy erőkkel keresik a négy eltűntet. A négy eltűnt közül ketten apa és gyermeke, ketten pedig anya és gyermeke, írja a Krónika.

Elkeseredett keresés

A tűzoltók és a búvárok jelenleg is folytatják az elkeseredett keresést abban a reményben, hogy a másik két gyermeket – akik 4 és 8 évesek –, valamint a két felnőttek élve találják meg.

Ittas lehetett

Egyes rendőrségi források szerint a csónakot vezető személy ittas lehetett, tudatta az Opinia Timisoarei. A férfitől azonban ezzel szemben azt állítja, hogy valamiféle akadályba ütköztek, mielőtt felborultak volna. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó a helyszínről:

Helyszíni videó:

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: Facebook video