Hétfő reggel jelentős torlódásokkal indul a nap Budapest környékén. Felborult kamion miatt vnb torlódás az M7-en, akadozik a forgalom az M0 északi szektorában és délen a hárosi híd közelében, de problémás a 10-es út is. Az aktuális közlekedési helyzetet térképen mutatjuk a cikkünk alján.

Felborult kamion

Az M7-es autópályán a Martonvásár csomópont közelében, hajnalban felborult kamion a 31-es km-nél. A szerelvény átszakította a belső szalagkorlátot, így mindkét irányt érinti a forgalomkorlátozás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lezárták a Balaton felé vezető oldalt

A Balaton felé vezető oldalt lezárták és a forgalmat a 30-as jelű Martonvásár csomópontban kiterelik a 7-es főútra. Budapest felé a háromsávos szakaszon, pedig a legbelső és a középső sávot zárták le. Mindkét irányába torlódásra és jelentős menetidő-növekedésre készüljenek.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

BMW és vadak

Az Autópálya Hírek Facebook-csoportban arról írnak a szemtanúk, hogy a felborult kamionba belehajtott egy BMW. Mások tudni vélik, hogy egy autópályára kiszaladó őz miatt kapta el a kamionos a kormányt, ezért billent meg a rakomány. Tény, hogy az M7-es érintett szakaszán van vadakra figyelmeztető tábla.

Lassul az M0

Az M0-s autóút déli szektorán, a Hárosi Duna-hídnál torpan meg a kocsisor. Az M1-es felé 5-10 perccel megnőtt a menetidő. Az északi szektorban, a 11-es főút felé a Megyeri-hídnál torlódnak a járművek.

Erős a forgalom az M3-on

Élénk a forgalom az M3-as autópályán, a főváros irányába. Bagtól szakaszosan lelassul a forgalom, az M0-s autóúti csomóponttól befelé telítettek a sávok, araszol a kocsisor.

Egyre nagyobb a gond a 10-es úton

Lassú a haladás a 10-es főúton a solymári és az ürömi körforgalom között, valamint az 51-es főúton, Dunaharasztinál is megtorpan a kocsisor a főváros irányába. 

5 órás autózás a 10-esen

A 10-es út Facebook csoportjában pár napja egy hölgy ezt posztolta: „Ma sikerült közel 5 órát autókáznom. A megtett táv 72 km és mindez annak köszönhető, hogy a 10- es úton közlekedtem a munkába oda-vissza. Azért ez már tényleg gáz” – fogalmazott az elkeseredett nő.

Adófizetők

Volt, aki erre azt írta: „Még sok embernek sokszor 5 órát kell eltölteni a, 10-esen mire felébrednek, hogy mi mondjuk meg mire költség az adónkat és kimondjuk, hogy M10-et, kórházat és rendes oktatást szeretnénk. Itt, ahol fizetjük az adót.”

Autó helyett vonat

Mások a vonatot ajánlották, ezzel érvelnek: „Az araszolással sokkal több üzemanyag fogyaszt az autó, arról nem is beszélve, hogy a kuplunggal mit tesz hosszútávon. Ha valaki 5 órát utazik oda-vissza, akkor érdemesebb vonattal menni.” – írja a hozzászóló, majd hozzáteszi: „A férjem Pestre jár dolgozni Esztergomból, de ő is vonattal megy. Ha meg mégis kocsival, akkor hajnalban még a 10-esen megy, de hazafelé már Szentendre felé.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt az aktuális helyzet

Kiemelt kép: Felborult kamion az M0-án – Forrás: Facebook/Autópálya hírek csoport