A Budapesti 4. és 15. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság elsőfokon 90 nap elzárást szabott ki azzal a férfival szemben, akinek tavaly májusban elgázolták a kutyáját Újpesten, erre ő feldúlt állapotában rátámadt a helyszínen jelen lévő, és segíteni próbáló állatmentőre.

A helyszínre ment

A vádirat szerint a vádlott 2022. május 14-én reggel, a feleségétől értesült arról, hogy a család kutyáját elütötték. A férfi ezt követően egy tehergépkocsival a helyszínre hajtott, ahol ekkor – a férfi felesége és lánya mellett – már jelen volt az egyik állatmentő szervezet önkéntese is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megtámadta

Az önkéntes éppen a letakart kutyán lévő chipet próbálta leolvasni, és ennek érdekében levette a pokrócot az állatról, a gazdi azonban ekkor rátámadt.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Azt hitte, ő a gázoló

A férfi abban a téves feltevésben volt, hogy az önkéntes ütötte el a kutyáját, ezért hangosan szitkozódva, káromkodva odalépett hozzá, majd felrántotta a férfit a kutya mellől és combon rúgta.

Fenyegette

Eközben hangosan azzal fenyegette, hogy megöli, és a kocsiját is szétveri. A támadás és fenyegetés hatására az állatmentő elmenekült a helyszínről.

Testi sértés

A Budapesti 4. és 15. Kerületi Ügyészség a férfival szemben garázdaság vétsége, valamint testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti 4. és 15. Kerületi Bíróságra.

Bűnös

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás eredményeként, a bíróság a férfit váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és ezért őt – a törvényi maximumnak megfelelő időtartamú – 90 nap elzárásra ítélte.

Nem jogerős

Az ítélet nem jogerős, a Fővárosi Főügyészség a vádlott és a védő fellebbezésével szemben az ítélet helybenhagyását indítványozta a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszéken. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

„Itt már nem csak a kutyák vannak veszélyben!” – a kisgyerekeket is féltik a 18. kerületben a szögekkel átszúrt falatok miatt

Kiemelt kép: