Egy idő után már mindenki unja a megszokott élményeket, programokat. Nem mindenki akarja újra meglátogatni a Balatont, sétálni a vízparton, vagy bejárni Budapest utcáit. Szerencsére vannak más élvezetes lehetőségek is, amik sokkal inkább a levegőben zajlanak, mintsem a földön vagy a vízen. Mindegy, hogy sétarepülést vagy hőlégballonozást választunk, abban biztosak lehetünk, hogy egy olyan szemszögből nézhetjük meg az adott várost, területet, ahonnan még sosem sikerült.

Az alábbiakban eláruljuk, hogy mitől ennyire izgalmas egy ilyen program. Kiderül, hogy kik vehetnek részt rajta és milyen feltételekkel.

Hőlégballonos élmény

A Goballoon hőlégballonos repülései lehetőséget adnak arra, hogy egy remek kalandon vegyünk részt a családdal és a barátokkal. Sőt, akár a tériszonyunk leküzdésére is jó megoldás lehet, hiszen mindig azt mondják, a legjobb gyógymód, ha bedobjuk magunkat a mélyvízbe. Szerencsére az ország számos régiójában lehetőség van sétarepülésen részt venni, de azért Győr és környéke valószínűleg mindent felül tud múlni.

A hőlégballon teljesen biztonságos, az utasoknak nem kell szakmai tudás ahhoz, hogy repüljenek, hiszen minden esetben a pilóta irányítja a “járművet”. A felszállás előtt felkészítenek bennünket, ismertetik a tudnivalókat, a szabályokat, így véletlenül sem fordulhat elő baleset vagy probléma. A három-négyszáz méteres repülési magasság eléréséhez alig pár percre van szükség, onnan pedig már csak annyit kell tennünk, hogy élvezzük a panorámát.

Mikor és hol érdemes repülni?

Aki szereti a varázslatos tájakat, a zöldet, a hegyeket, dombokat, nem csupán a tengert akarja megcsodálni, annak bárhol lehetősége van hőlégballonba szállni. Választhatjuk a csoportos “utakat”, de mehetünk akár a párunkkal is. A romantikus repülés esetén csak 3-an (a pilótával együtt) leszünk a kosárban. Ha azonban családdal, baráti társasággal akarjuk kipróbálni, akkor 8-12 fővel kalkulálhatunk.

Foglalni 4-6 héttel az időpont előtt érdemes, de természetesen lehetőség van jóval előbb is telefonálni. A repüléshez csak kényelmes ruhára, cipőre, és egy sapkára lesz szükség. Odafent nincs sokkal hidegebb, de a szél és a naplemente, napfelkelte okozhat meglepetéseket. Áprilistól októberig ezekben az időpontokban zajlik a hőlégballonozás, télen azonban egész nap lehetőség van a levegőbe szállni.

Mire számíthatunk?

A ballon minimum 300-400, maximum 1200 méterre emelkedik fel. Innen varázslatos fotókat készíthetünk a tájról, mindezt úgy, hogy biztonságban vagyunk és még egy hegyet sem kellett érte megmászni.

Gyerekek is velünk tarthatnak, ha elérték a 120 cm-t, ez az egyetlen feltétele a repülésnek. Fontos, hogy ebben az esetben mindenképpen felnőtt kíséretére lesz szükség, egyedül nem szállhatnak be.

Maga a repülés több órán keresztül tart, ebből nagyjából egy órát leszünk a levegőben, a maradék időben a felkészítés, tájékoztatás folyik. A hőlégballonozás végén pezsgőzésre és az emléklap átadására kerül sor.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a goballoon.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.