Már mától, vagyis augusztus 15-től, hétfőtől forgalomkorlátozások lesznek az augusztus 20-i ünnepi rendezvények előkészítő munkái miatt Budapesten. A további korlátozásokról és közlekedési rendről a BKK a hétre ígért részletesebb tájékoztatást.

8 kerületet érintenek a lezárások

Az ünnepi előkészületek miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz érvényben a főváros 1., 2., 5., 6., 9.,11., 13. és 14. kerületében 2022. augusztus 14. és augusztus 23 között. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatási szerint tilos megállni augusztus 14-én 12 órától augusztus 23-án 6 óráig az 5. kerületben, a Március 15. téren az Erzsébet híd alatti parkolóban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Augusztus 15-én 0 órától augusztus 22-én 6 óráig a Budapest 5., 9. és 13. kerületben:

 • Carl Lutz rakparton a Margit híd északi parkolójától a Margit híd déli parkolójáig, valamint a rakpartra történő le- és felhajtó mindkét oldalán,
 • az id. Antall József rakpart mindkét oldalán a Margit híd déli parkolójától a Lánchídig,
 • az Eötvös téren,
 • a Jane Haining rakpart mindkét oldalán a Lánchídtól a Pesti alsó rakpartig,
 • a Pesti alsó rakpart mindkét oldalán a Jane Haining rakparttól a Salkaházi Sára rakpartig,
 • a Salkaházi Sára rakpart mindkét oldalán a Pesti alsó rakparttól a Közraktár utcáig,
 • a Széchenyi téren az MTA parkolóban,
 • a Slachta Margit rakpart mindkét oldalán az Üstökös utcától a Margit hídig,
 • az Angelo Rotta rakpart mindkét oldalán a Margit hídtól a Batthyány tér magasságáig,
 • a Sztehlo Gábor rakpart mindkét oldalán a Batthyány tér magasságától a Lánchídig,
 • a Friedrich Bom rakpart mindkét oldalán a Lánchídtól a Szabadság hídig,
 • a Raoul Wallenberg rakpart mindkét oldalán a Szabadság hídtól az Erzsébet hídig,
 • a Valdemar és Nina Langlet rakpart mindkét oldalán a Petőfi hídtól a Szabadság hídig,
 • a Budai alsó rakpart mindkét oldalán a Bertalan Lajos utca magasságától (felhajtó is) a Petőfi hídig,
 • és a Henryk Slawik rakpart mindkét oldalán a Dombóvári úttól (Rákóczi hídtól) a Petőfi hídig

Lezárások az 1. kerületben

 • Augusztus 15-én 0 órától augusztus 22-én 23 óráig az 1. kerületben, az Orom utca mindkét oldalán a Sánc utca és az Antal utca között.
 • Augusztus 15-én 0 órától, augusztus 25-én 24 óráig az 1. kerületben, a Táncsics Mihály utca mindkét oldalán a Hess András tér és a Bécsi Kapu tér között, és a Tárnok utca mindkét oldalán a Dísz tér és a Szentháromság tér között.

Lezárások az 5. kerületben

 • Augusztus 15-én 0 órától augusztus 22-én 24 óráig az 5. kerületben, a Harmincad utca mindkét oldalán a Vörösmarty tér és a Bécsi utca között, a Vörösmarty téren a Harmincad utcától, a József Nádor tér 5-6. szám előtt és azzal szemben, és a József Nádor tér bal oldalán (7-12. szám) a József Attila utca és a Vörösmarty tér között.
 • Augusztus 15-én 6 órától augusztus 22-én 24 óráig a 5. kerületben, az Apáczai Csere János utca mindkét oldalán a Vigadó utca és a Türr István utca között
 • Augusztus 15-én 0 órától augusztus 23-án 6 óráig a 5. kerületben, az Alkotmány utca mindkét oldalán a Honvéd utca és a Szemere utca között, az Alkotmány utca mindkét oldalán a Nagy Ignác utca és a Szemere utca között, és a Szemere utca mindkét oldalán a Kálmán Imre utca és az Alkotmány utca között.

Lezárások a 11. kerületben

Augusztus 15-én 21 órától augusztus 23-án 20 óráig a 11. kerületben, a Műegyetem rakpart mindkét oldalán (középen is) a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Figyelmeztet a BKK

Az ünnepi rendezvények előkészítő munkái miatt a forgalomkorlátozások a közösségi közlekedést is érintik. A Budapest Közlekedési Központ azt írja, a budai alsó rakpartot a Rákóczi híd és Margit híd között hétfőtől egy teljes hétre (augusztus 22. reggel 6 óráig), valamint augusztus 22. és 25. között minden éjszaka 22 óra és másnap reggel 6 óra között zárják le.

Pesti alsó rakpart

A pesti alsó rakpartot a Lánchíd és Közraktár utca között péntekig minden éjszaka, majd péntek 20 órától augusztus 22-én 6 óráig, valamint augusztus 22-én 22 óra és másnap reggel 6 óra között zárják le.

Budavári ünnepségek

A budavári ünnepi rendezvény miatt is egy héten át tartó folyamatos korlátozások lesznek: a Tárnok utca végig zárva lesz, a Dísz tér felől nem lehet behajtani a Vár területére. Lezárják továbbá a Lánchíd utcát szerda 6 órától várhatóan augusztus 22. 22 óráig, továbbá az Andrássy utat a Kodály köröndnél szerdán és csütörtökön 22 órától következő nap 4 óráig. A korlátozások a 16A és a 116-os autóbusz, a 916-os éjszakai járat, a 105-ös, a 178-as, 109-es, a 979-es és a 990-es buszok, továbbá a 41-es, a 19-es, a 2-es, a 2B és a 2M villamosok közlekedését érintik.

Pihenőparkot alakít ki az önkormányzat

A Budavári Önkormányzat honlapján azt írják,, hogy a Lánchíd felújítása miatt ideiglenesen lezárt alsó rakpartot továbbra is a gyalogosok, kerékpárosok vehetik birtokukba. A lezárás idejére egy ideiglenes köztérré, pihenőparkká alakították a 1,5 kilométer hosszú szakaszt, ami a Halász utca és a Döbrentei tér között húzódik.

Egy hétig tart a lezárás

A BKK korábbi közleménye szerint a Halász utca és Döbrentei tér közötti szakaszt csak az augusztus 20-i nemzeti ünnep és a tűzijáték rendezvénytechnikájának leszerelése után, augusztus 22-én adják vissza a forgalomnak.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu