Kemény kritikát fogalmazott meg az ország politikai helyzetéről Koncz Zsuzsa. Az énekesnő a pedagógusokat érintő támadásokról, valamint az ukrajnai háborúról is kifejtette markáns véleményét.

Nem csalódott a rendszerváltásban

Koncz Zsuzsa szerint a rendszerváltásban nem csalódott, csupán abban, ami utána jött. Úgy véli, 1989 óta mindössze pár évig volt demokratikus kormányzás az országban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Oda-vissza tesze-toszaság”

„A rendszerváltást követően csak néhány évig volt nagyjából demokráciának nevezhető kormányzás Magyarországon. Feltehetően ez az idő kevés ahhoz, hogy igazi demokratikus hagyomány alakuljon ki. Abban az oda-vissza tesze-toszaságban, ami az elmúlt kb. 15 évet jellemzi, szinte lehetetlen szilárd pontot találni” – fogalmazott.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ismert erdei körök

Az énekesnő hozzátette: nagyon „örül” annak, hogy „ismert erdei köröknek” nincs más elfoglaltsága, mint tanárokat kirúgatni, lebecsülni, nyilvánosan megalázni, miközben az általuk vezetett magyar gazdaság épp az összeomlás határán van.

Miért kell tönkre tenni?”

„Felfoghatatlan, miért kell az oktatás, a tudás, a szellemi munka, egyáltalán a magyar értelmiség presztízsét tönkre tenni. Mitől gondolhatja bárki is, hogy értelmiség nélkül boldogulhat egy ország?” – tette fel a kérdést.

Népírtásnak nevezte a támadást

Koncz Zsuzsa korábban, egy márciusi interjú során népirtásnak nevezte az orosz hadsereg támadását Ukrajnában. Most, hónapokkal később elmondta: még mindig így vélekedik róla.

Végzetesen rossz hagyományok

„Azóta ez sajnos fokozottan igaz, és az orosz agresszor egyre rémisztőbb. Semmi egyéb nem látszik rajta, mint hogy legszívesebben a földdel tenne egyenlővé egy hatalmas országot, írmagját is kiirtaná egy nemzetnek. Szó se róla, az orosz nagyhatalmi törekvéseknek történelmi hagyományai vannak. De ezek végzetesen rossz hagyományok” – fejtette ki az RTL-nek.

Feledjük a múltunkat?

„Nem is értem, hogy vannak magyarok, akik feledve saját múltjukat, tapasztalataikat, feledve 56-ot is, az ukránokat hibáztatják” – fűzte hozzá.

1946-ban született

Koncz Zsuzsa 1946. március 7-én egy picinyke kis faluban, a Heves megyei Pélyen született. 1949-ben a családjával Füzesabonyba költöztek és még gyerek volt, amikor Budapestre került. Édesanyja ápolónőként dolgozott, édesapja pedig kántor volt, ám tőle a szülők válása után messzire került. Két fivére van, akik közül az egyik festő, a másik fényképész lett. A művésznő egyébként eredetileg jogásznak készült – az ELTE Jogtudományi karának hallgatója volt.

Ki Mit Tud? vetélkedőn tűnt fel

Koncz Zsuzsa az 1960-as évek elején a Magyar Televízióban meghirdetett Ki Mit Tud? vetélkedőn tűnt fel, ahol gimnáziumi osztálytársnőjével, Gergely Ágival országos sikert aratott. A TV-szereplés után az Omega, az Illés és a Metro zenekartól is kapott megkeresést – a következő években velük lépett fel. Ezt pedig egy egyedülálló szólókarrier követte. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Koncz Zsuzsa. Forrás: Facebook