Újabb megdöbbentő részletek derültek ki az egyik legbrutálisabb magyar gyilkossági ügyről. Egy 17 éves lány másfél évtizede tűnt el Szegedről, a gyilkosát most vették őrizetbe. A fiatalt saját testvére ölte meg Budapesten egy vita hevében, párja és gyermeke a szomszéd szobában volt, amikor feldarabolta a holttestet.

Eltűnt a 17 éves lány

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról csütörtökön, hogy pont került az egyik legbrutálisabb magyar gyilkossági ügy végére. Egy édesanya tett bejelentést a Szegedi Rendőrkapitányságon 2008. október 13-án este arról, hogy 17 éves lánya aznap elindult ugyan az iskolába, de nem érkezett meg, és életjelet sem adott magáról. A rendőrök a következő hónapokban feltérképezték az eltűnt lány kapcsolatrendszerét, de nem sikerült a nyomára bukkanni. Körözési eljárását ugyanakkor gyanús eltűnési ügyként kezelték, hiszen nem volt kizárható, hogy bűncselekmény történt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Emberölési történet körvonalazódott

A lány bátyjának és akkori élettársának későbbi elszámoltatása során egy emberölési történet kezdett kirajzolódni. Eszerint a fiatal lány eltűnésének napján 24 éves bátyjával annak budapesti lakására ment, ahol hónapokig bujkált, mert nem akart tovább együtt élni az édesanyjával. Velük lakott testvérének élettársa és közös gyermekük is.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Nem hagyták el a lakást

A lányt eltűnése miatt, addig fiútestvérét vagyon elleni bűncselekmények miatt körözték, ezért nem hagyták el a lakást. A család fenntartásáról a férfi élettársa gondoskodott. A bevételek növelése érdekében János többször próbálta prostitúciós tevékenységre rávenni húgát, aki ezt nem akarta.

Halálos veszekedés

2009 áprilisában is emiatt veszekedtek a testvérek. A vita hevében a férfi olyan súlyosan bántalmazta a fiatal lányt, hogy az életét vesztette. A vallomások során kiderült: a gyilkos párja, Hajnalka arra ért haza, hogy Erika holtan fekszik az előszobában. A pár nem akarta jelenteni a történteket a hatóságoknak, a férfi arra jutott, hogy eltünteti a holttestet.

A lakás egyik szobájában tette

A tettes a daraboláshoz az otthon található eszközökön kívül speciális, éles tárgyakat, takarófóliát, illetve húsdarálására és mixelésére alkalmas háztartási kisgépet vásárolt. Anatómiai ismeretek nélkül állt neki a lakás egyik szobájában a holttest feldarabolásának. Élettársa ezalatt a másik szobában volt az egyéves gyermekükkel.

Elrejtette, megsemmisítette

A gyanúsított feldarabolta a holttestet, egyes testrészeket még a lakásban megsemmisített, majd több hetes tárolás után a még megmaradt testrészeket az ország különböző pontjain rejtette el és semmisítette meg.

Buszsofőrként dolgozott Budapesten

A borzalmas tettet hosszú évekig titok fedte. P. Jánosnak azóta három gyereke született, de már elvált a feleségétől, az elmúlt időszakban Budapesten élt és dolgozott buszsofőrként. „Munkásszállón élt, a családi életéről annyit tudtam, hogy már nincs jóban a volt feleségével, de a gyerekeit időközönként látta. Nagyon nyugodt embernek ismertem, sosem gondoltam volna, hogy képes ilyen szörnyűségre, gyilkolni” – mondta a Blikknek a férfi egyik ismerőse.

Tagadja a bűncselekmény elkövetését

A napokban letartóztatásba helyezett P. János tagadja a bűncselekmény elkövetését, volt párja, Hajnalka ugyanakkor részletes vallomást tett. Ő napjainkban egy vidéki településen él a három gyermekükkel és az új férjével.

A szülei nem érhették meg

 „A szüleik sokáig keresték szegény Erikát, a végsőkig reménykedtek abban, hogy csak egy kis időre eltűnt és hamarosan előkerül. Nem érhették meg, hogy kiderüljön a szörnyű igazság. Az anyjuk két éve hunyt el, az apjuk, a testvérem pedig már korábban meghalt” – emlékezett vissza az egyik hozzátartozó a lapnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az eltűnt, majd megölt lány. Fotó: police.hu