Életének 37. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Heidt Edina, a magyar női labdarúgás és futsal egyik ikonikus alakja. „Kislányával együtt előtte álltak élete legszebb évei. Felfoghatatlan, ami történt, egyszerűen nem találunk szavakat!” – írta korábbi egyesülete a történtek kapcsán.

Sikeres volt a sportpályán

Hiedt Edina tragikus hirtelenséggel hunyt el, mindössze 37 évesen. Pályafutása alatt játszott többek között a Szentes, az Univerzum, a Dévaványa, az Obsitos, a Berettyóújfalu csapataiban, de főleg a Gyulához kötődött hosszú éveken keresztül. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tragikus hirtelenséggel  

„Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Heidt Edina – egykori labdarúgónk, aki több, mint 15 évig volt Gyula város női labdarúgásának motorja – a napokban tragikus hirtelenséggel életét vesztette. Felejthetetlen az emléke, melyet őrizünk utána” – írta Facebook-oldalán a Gyulai Amazonok csapata.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy kislánya volt

„Edina mindössze 37 éves volt, kislányával előtte álltak élete legszebb évei. Felfoghatatlan, ami történt, egyszerűen nem találunk szavakat!” – tették hozzá.

„Hiába mentél más hazába”

„Hiába mentél más hazába, itt minden olyan, mintha visszavárna. Ha ránk gondolsz a messze égi partról, Szinte hisszük, most is élsz … csak alszol!”  Nyugodj békében Edina, emléked örökké megőrizzük!!!!!  Nem találunk szavakat! Családjának kitartást kívánunk ezekben a nehéz időkben!” – zárul a szomorú bejegyzés. A sportolónő halálának okát nem hozták nyilvánosságra.

Hiedt Edinát gyászolják

Utolsó útjára kísérték

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy több százan kísérték el utolsó útjára a balatonberényi temetőben a június 14-én, 31 évesen elhunyt motokrossz-versenyzőt, Szvoboda Bencét. A klasszis sportoló egy csehországi versenyen bukott és szenvedett végzetes fejsérülést, miután a mögötte érkező áthajtott rajta. 

Rengetegen érkeztek motoros mezben

A tízszeres magyar bajnok sportoló temetésére a család kérésének megfelelőn rengeteg versenyzőtárs, barát érkezett motoros mezben. Beszédet mondott Szvoboda barátja és sajtósa, Nagy Norbert, legidősebb, 82 éves szurkolója, Bognár Péter, valamint a Magyar Motorsport Szövetség elnöke, Hermann Henrik. 

Örökre elnémult a motorja

A szertartás során utoljára a tragikus sorsú versenyző motorját is beindították, hogy aztán örökre elnémuljon.

Öt ember életét mentette meg

Az agyhalál beállta után a szülők fontos, emberséges döntést hoztak. Bence még ép szerveit felajánlották transzplantációra. Ma már más ember testében dobog a szíve, működik a két veséje, a mája és a tüdeje. Hogy kiknek az életét sikerült ezzel megmenteni, azt senki, még a szülők sem tudhatják. A beültethető szervek sorsáról egy nemzetközi transzplantációs szervezet dönt, ahol nyilván tartott adatok alapján döntik el, hogy ki lehet az, akinek a teste biztonságosan befogadhatja az idegen szervet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az elhunyt sportolónő. Fotó: Facebook/Gyulai Amazonok