A törökbálinti polgármestert azzal vádolják, hogy a covid-járvány idején egyszemélyes döntési jogkörével visszaélve áron alul adott el önkormányzati telkeket. Elek Sándor állítja: ártatlan, semmiben sem hibázott, a bírósági tárgyalás kizárólag arra lesz jó, hogy a választások előtt muníciót adjon az ellenzékének.

Jogellenesnek tartott ingatlaneladások

Néhány nappal az önkormányzati választások előtt kezdi tárgyalni a bíróság Elek Sándor törökbálinti polgármester büntetőperét az Érdi Járásbíróság. A március derekán megtartott előkészítő ülésen elhangzottakból kiderült: az ügyészség által jogellenesnek tartott ingatlageladások ügyében 17 érintettet akar kihallgatni. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Másfél év felfüggesztettet kér rá az ügyész

A Fidesz támogatásával megválasztott Elek Sándor következetesen visszautasítja a vádakat, ezért ragaszkodik ahhoz, hogy az előkészítés ülés után tárgyaláson folytatódjék a jogvita. Az ügyészség másfél év felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kéri.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Önkormányzatot hátrány érhette

Az ügyészség gyanúja szerint a polgármester az önkormányzati rendeletben számára biztosított, úgynevezett átruházott hatáskörben döntött a 2018-as, illetve a 2019-es évben két törökbálinti önkormányzati ingatlan becsérték alatti értékesítéséről. A döntése eredményeként az önkormányzatot jelentős – azaz 5 millió forintot meghaladó, de 50 millió forintot el nem érő – vagyoni hátrány érte. 

Hosszú per lesz

A március 12-i előkészítő ülésen a bíróság gyakorlatilag minden bizonyítási indítványnak helyt adott, így egy maratoni hosszúságú per kezdetére lehet számítani május 30-án, pár nappal az önkormányzati választások előtt – írja az Átlátszó.

Ismét elindul és ismét támogatja a Fidesz

Elek Sándor ezt írta a Facebookon: „A Fidesz törökbálinti szervezete és tagsága egyhangúlag döntött arról, engem kér fel arra, hogy a 2024-es önkormányzati választáson polgármesterjelöltként elinduljak.” A márciusi előkészítő ülésről pedig ezt posztolta:

Sajnálja a polgármester

„Az ellenem felhozott vádakkal kapcsolatban ma megkezdődött a bírósági eljárás. Lezajlott az előkészítő tárgyalás. Továbbra is hiszek abban, hogy sem bűncselekményt, de még hibát sem követtem el. Bízom abban, hogy a tények megismerése után a bíróság rövid határidőn belül dönt és bűncselekmény hiányában fog felmenteni. A bíróság leterheltsége miatt a következő tárgyalás május 30-án lesz esedékes. A magam részéről ezt nagyon sajnálom, mert alkalmat ad az ellenzéknek, hogy személyemet továbbiakban is támadja, gyalázza. Köszönöm a rengeteg támogatást és a biztatást amit a törökbálintiaktól kaptam.” – írta a polgármester. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Elek Sándor, Törökbálint polgármestere – Forrás: Facebook