Vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a két sofőr illegális gyorsulási versenyt rendezett. A rendőrség büntetőeljárás keretében igyekszik kideríteni a részleteket.

Védenie kellett volna a szalagkorlátnak

„Abban a sebességtartományban, ami itt engedélyezett, 70 kilométeres sebességgel lehet a hídon haladni, ebben a sebességtartományban ez a szalagkorlát biztosan megvédi a járdán haladókat” – jelentette ki az RTL híradójának nyilatkozva Boncsér Sándor igazságügyi gépjármű szakértő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Életét veszítette a járdán haladó kerékpáros

A csatorna azt követően kereste meg a szakértőt, hogy – mint korábban mi is hírt adtunk róla – szombat hajnalban az Árpád hídon egy, az útpadkának vágódó Mercedes elütött egy szabályosan haladó kerékpárost, majd nekiütközött egy BMW-nek és a feje tetején állt meg. A kerékpáros nem élte túl a balesetet.   

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Roncsok a hídon

Kis deformálódás, de semmi több

Boncsér Sándor kijelentette, amennyiben a megengedett sebességgel halad az autó, akkor ha úgy nekiütközik valami a szalagkorlátnak, az deformálódik valamennyit. Szerinte a kocsi, ami átszakította a korlátokat, jóval gyorsabban, 100/h fölötti sebességgel mehetett.

A feje tetejére borult autó

Ezért gondolja, hogy nem a megengedett sebességgel mentek

Erre utal számára, hogy a kocsik 150 métert sodródtak a becsapódás után. Bizonyosan 130-150-es nagyságrendű sebesség az, ami mellett ezt a deformációt, és főleg ezt a nagyon hosszú elmozdulást értelmezni lehet szakértőként – fűzte hozzá.

A letarolt szalagkorlát

Gyilkolt az illegális gyorsulási verseny?

Azt még egyelőre a rendőrök is vizsgálják, hogy a sofőr miért veszítette el uralmát a jármű felett. A hatóságok halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indítottak eljárást. A csatorna úgy tudja, vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a két sofőr esetleg versenyzett egymással. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Cikkünkben használt képeink forrása: BudaPestkörnyeke.hu/GK).