A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka Instagram-sztoriban reagált a Magyar Úszószövetség elnökének vasárnapi kijelentésére. Wladár Sándor azt mondta: a motivációját kereső Milák Kristóf tartozik annyival az országnak, hogy elvégzi azt a munkát, amivel 2024-ben, Párizsban megvédheti olimpiai bajnoki címét.

Nem finomkodott

Wladár Sándor nem rejtette véka alá a véleményét, vasárnap úgy fogalmazott, elszomorítja, hogy Milák nyolc hónappal a párizsi olimpia előtt még nem találja a motivációt, és még az útkeresés fázisában van. „Ő tartozik Magyarországnak annyival, és tisztelje meg önmagát azzal, hogy elvégzi a munkát, hiszen olyan talentum van benne, ami nagyon kevés sportolónak adatott csak meg életében” – fogalmazott a sportág első embere, Moszkva olimpiai bajnoka. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Katinka visszaszólt

Hosszú Katinka sem fogta vissza magát, reagálásában felháborítónak és primitívnek nevezte Wladár kijelentését. „Úgy gondolom, Kristóf nem tartozik Magyarországnak, a sportvezetés pedig hálás lehet az eddig elért eredményeiért! Felháborító és primitív a kijelentés, hogy olimpiai bajnok, világcsúcstartó, még tartozna az országnak…” – írta közösségi oldalán Hosszú Katinka.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nincs abban az állapotban

A 2021-es tokiói olimpián 200 méter pillangón aranyérmes Milák június közepén jelentette be, hogy nem indul a júliusi fukuokai világbajnokságon. Akkor azt mondta, fizikailag és mentálisan sincs olyan állapotban, hogy ott legyen a világ legjobbjai között.

Visszalépett a budapesti Világkupától is

A klasszis sportoló az edzéseket szeptember elején kezdte újra. Két héttel ezelőtt még úgy volt, a Duna Arénában hétvégén megrendezett Világkupa-viadalon tér vissza, aztán később úgy döntött, nem ugrik medencébe.

„A 24. órában van”

A héten edzője, Virth Balázs elárulta, tanítványa nagyjából fél éve nem végzett az élsporthoz szükséges munkát és a „24. órában van”, ha komolyan gondolja az olimpiai felkészülést.

Támogatják a szurkolók

Az internet népének nagy része kiállt Milák Kristóf mellett. „Parancsra nem lehet versenyezni! Nem tartozik az országnak és senkinek sem! Amit adott, az már bőven elég!” – írta egy rajongó. „Igaza van Katinkának, semmivel sem tartozik. És ha valaki volt élsportoló, az tudja, hogy egy ilyen felkészülés mivel jár. Nem kellemes és nagyon fáj. Én meg tudom érteni” – olvashattuk.

Ne üzengessenek!

„Egyet kell értenem Katinkával. Sajnos Wladár Sándor nyilatkozata nem volt túl szép. Inkább elijeszti Kristófot a folytatástól. Ha valamit meg kell beszélniük azt szövetségen belül kell, nem pedig a közvélemény előtt” – fogalmazott egy kommentelő. „Ennél rosszabb nincs, amikor 3 olimpiai bajnok üzenget egymásnak, az ellenfelek meg kikérik maguknak a kávét” – fűzte hozzá egy sportszerető olvasó.

Elveszett a motiváció?

„Kérdés, hogy van-e teljesítetlen, futó szerződés. Ha nincs, akkor nem tartozik semmivel. Nyilvánvaló, hogy Wladárt elnökként az eredményességi kényszer hajtja. Kristóf pedig valószínűleg elveszítette a motivációját. Már olimpiai bajnok és mást szeretne. Nem akar küzdeni, szenvedni, lemondani” – írta egy szurkoló.

Sikerember

A 2020 februárjában született Milák Kristóf egyszeres olimpiai, háromszoros világ-, hatszoros Európa- és háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszó, a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója. Ötször volt az év magyar úszója és két alkalommal az év magyar férfi sportolója. A tokiói ötkarkás aranyérem évében átvehette a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Milák Kristóf. Fotó: archív