Felháborító történetet osztott meg facebook-oldalán az Érdi Civil Állatmentők Alapítvány. Egy ismeretlen elkövető egy játszótér mellett dobott ki két kiscicát egy papírzacskóban. Az állatoknak szerencséjük volt, még időben megtalálták őket. A tapasztalatok szerint az utóbbi időben hetente egyszer biztosan kidob valaki egy kiscicát. Sajnos a koronavírus-járvány óta egyre többen szabadulnak meg a házi kedvenceiktől.

„Itt tartunk még mindig?”

„Komolyan 2023-ban egy ekkora városban itt tartunk még mindig??? Keressünk jelzőt az ilyen embernek nem nevezhető lénynek, aki képes kidobni egy játszótér mellett papírzacskóban 2 kiscicát…” Ezzel a figyelemfelhívó mondattal indult a Érdi Civil Állatmentők Alapítvány Facebook bejegyzése, amiben a hétvégi akciójukról számoltak be. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiscicák egy papírzacskóban

Soós Péter, az Alapítvány elnöke az ÉrdMost kérdésére elmondta: az érdi József utcában két fiatal lány kutyasétáltatás közben vette észre a gyanús papírzacskót, amiben nagyjából háromhetes kiscicákat találtak. A lányok riasztották az állatmentőket, így a két kölyök megmenekült a biztos haláltól.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Gazdira várva

Jelenleg az alapítvány egyik tagjánál vannak, de mivel most közel 30 kutya és nagyjából ugyanennyi macska van elhelyezve az önkénteseknél, többségüknek mihamarabb gazdit szeretnének találni.

Hetente dobnak ki kiscicákat

A tapasztalatok szerint az utóbbi időben hetente egyszer biztosan kidob valaki egy kiscicát. Sajnos a koronavírus-járvány óta egyre többen dobják utcára a házi kedvenceket.

Az infláció áldozatai

„Hiszen amíg a Covid alatti bezártságban egy aranyos, bújós kiscica jót tett az ember lelkének, úgy mostanra ezek az érzések elmúlhattak. Ahogy az infláció első áldozatai szintén a kutyusok, cicusok lehetnek, akiken a gazdi spórolni akar. A megoldás persze egyszerű lenne, ha mindenki felelősen tartana állatot” – fogalmazott az elnök.

Nem kötelező az ivartalanítás

Nem könnyíti meg a helyzetet, hogy macskáknál nem kötelező az ivartalanítás, sem pedig a chip, mint a kutyáknál, ezért aztán nyomon követni sem lehet őket. Ráadásul egy ivartalanítás úgy 25 ezer forinttól indul, ezt pedig van, akinek megfizethetetlen.

Akcióztak Érden

Az elmúlt időszakban egy akció keretében körülbelül 100 macskát ivartalanítottak, de ez csupán a töredéke az Érden, valamint a környező településeken élő macska populációnak, vagyis a problémát ezzel még nem sikerült felszámolni.

Várják a segítő szándékúakat

Mindenesetre, aki úgy érzi, hogy jó gazdája lenne az akár most, akár pedig a már korábban megmentett cicáknak, annak nagy szeretettel várják a jelentkezését a Érdi Civil Állatmentők Alapítvány bármely elérhetőségén. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A megtalált kiscicák

Kiemelt kép: kidobott cicák Érden. Fotók: Facebook/Érdi Civil Állatmentők Alapítvány