A fővárosi rendőrök elfogtak egy férfit, aki a gyanú szerint jegyellenőrt bántalmazott Budapest 5. kerületében.

Nem volt nála diákigazolvány

A bérlete felmutatására szólított fel egy ellenőr egy férfi  2022. szeptember 2-án az egyik belvárosi metrómegállóban. Az utas a bérletét átadta, azonban az utazási kedvezményre jogosító diákigazolványa nem volt nála. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meglökte

Miután az ellenőr tájékoztatta arról, hogy a bérlet kizárólag a diákigazolvánnyal együtt érvényes, és pótdíjat kell fizetnie, a férfi két kézzel meglökte, majd a helyszínről távozni akart.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Könnyű sérülések

Ezután a jegyellenőr a férfit táskájánál fogva próbálta feltartóztatni, de az a kezét kicsavarta és elmenekült. A sértett a bántalmazás következtében könnyű sérülést szenvedett.

Elfogták

A 37 éves iráni állampolgárt a 7. Kerületi Rendőrkapitányság beosztottjai elfogták és az 5. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a nyomozók közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Mindent tagad

A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, derült ki a rendőrség által közreadott közleményből.

Augusztusban Pécsen történt hasonló

Pécsen, a Rákóczi úton, a Zsolnay-szobor közelében áltt meg egy busz, majd pedig rendőrök is érkezetek a helyszínre, ugyanis egy, a buszon bliccelő férfi megtámadta a jegyellenőröket – az eset még augusztusban történt, és a helyi portál, a bama.hu számolt be róla.

Ezért ment nekik

Mint megírták az egyik ellenőr sapkáját is leütötte a bliccelő. A rendőrség annyit közölt akkor a lappal egy utas a jegyellenőrökre támadt, amikor arra kérték, hogy mutassa be a jegyét vagy bérletét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Razzia: drónokkal és testkamerával felszerelt civil ruhás zsarukkal ellenőrzi három napon át a gyalogosokat a rendőrség

Kiemelt kép: Illusztráció