Habár a kertészeti szezon beköszönte még várat magára, érdemes lehet már most megkezdeni a felkészülést a hamarosan érkező időszakra. Ennek érdekében elkerülhetetlen a megfelelő munkaeszközök kiválasztása és beszerzése, valamint a már meglévők karbantartása.

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhányat azon fontos teendők közül, amelyek képesek egyszerűbbé tenni a felkészülést a tavaszi munkákra. Ezenfelül pedig garantálják a kertészeti szezonban rejlő lehetőségek kiaknázását is.

Az egészséges kert alapja: a megfelelő növényvédő szerek

A tavasz a kert számára az újjászületés időszaka. Egyúttal viszont az új erőre kapó kártevők időszaka is. Annak érdekében, hogy megóvjuk a fejlődésben lévő növényeinket, elkerülhetetlen a jó minőségű növényvédő szerek használata.

A farmerwork.hu oldalán a fontos kerti szerszámok és kiegészítők mellett azokat a minőségi növényvédő megoldásokat is megtalálhatjuk, amelyekre a hatékony és biztonságos kerti munka során szükségünk lehet.

A gyönyörű gyep titka: a minőségi fűmag

A tavaszi szezon kezdete a gyep frissítésére és a foltok feltöltésére is ideális időszak. Annak érdekében, hogy a munka eredményes legyen, válasszunk mindig olyan minőségi fűmagot, amely a kertünk tulajdonságaihoz és a klímához mérten is jó döntést jelent.

Alkalmazása biztosítja azt, hogy a növekedési időszak eredményes legyen és maximálisan kiélvezhessük a tavaszi esők áldásos hatásait. Ezáltal kertünkben a gyep olyan gyönyörű lesz majd, hogy egész biztosan megirigyli a szomszéd is.

Kerti gépek karbantartása: kulcsfontosságú a kenőanyag

A hatékony munka érdekében sem a szezon alatt, sem azon kívül nem szabad megfeledkezni gépeink karbantartásáról. Mielőtt bármibe belekezdenénk, cseréljük le a kopott vagy hibás alkatrészeket, ellenőrizzük az olajszintet és készítsük fel az eszközt a munkára.

Ha az olaj használt, cseréljük le és gondoskodjunk az alkatrészek megfelelő kenéséről. Az alapos karbantartás segít elkerülni a váratlan meghibásodást, emellett a gépek hatékonyságát és élettartamát egyaránt növeli.

Kerítésépítés: védelmi és dekoratív funkció egyben

A kertészeti szezon kezdete ideális idő az új kerítés építésére vagy a régi felújítására. Manapság már az ehhez szükséges alapanyagok között is rengeteg különböző kialakítású és stílusú megoldással találkozhatunk. Ez lehetővé teszi, hogy kertünket céljainknak és stílusunknak megfelelően alakítsuk. 

Fontos azonban, hogy a munka során ne csak a megjelenésre figyeljünk. Lényeges dolog, hogy a kerítéshez választott alapanyagok strapabíróak és időtállóak legyenek. Válasszunk masszív, jó minőségű tartóoszlopokat és tartós anyagot magához a kerítéshez, hiszen részben ezeken az apróságnak tűnő dolgokon múlik kertünk biztonsága.

Ha mindezekre odafigyelünk, kihasználhatjuk a szezon által nyújtott lehetőségeket és biztosak lehetünk benne, hogy a kert bőséges terméssel hálálja meg a felkészülést.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: farmerwork.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.