Kiverte a biztosítékot a zenészeknél Palkovics László hétfői nyilatkozata, miszerint a második hullám miatt több mint valószínű, hogy augusztus 15-e után sem engedélyezik az 500 főnél nagyobb rendezvényeket, sőt, akár olyanokat is megtilthatnak, amelyeket korábban újból engedélyeztek.

Az ismételt szigorítások híre Majkánál is kiverte a biztosítékot. A rapper hétfőn éjjel élő videóban fejtette ki a véleményét arról, miért érzi igazságtalannak a zene-, illetve szórakoztatóiparban dolgozók helyzetét. Azt mondja, azzal van problémája, hogy miközben vannak olyan rendezvények, amelyeket nagy nézőszámmal engedélyez a kormány, a koncertek mégsem kapnak zöld utat.

A rapper nonszensznek tartja, hogy „míg egy meccsre beengednek 22 ezer embert, avagy egy rallyra közel 20 ezret, netán egy zártkörű A38-as rendezvényre annyit, hogy úgy állnak, mint a heringek, addig például az ő koncertjük, ami a Budapest Parkban lesz – és amit már eleve májusban kellett volna megtartaniuk – veszélyben van”. Majka emiatt kettős mércével vádolja a kormányt.

Arra kérte a zenészeket, hogy próbálják eljuttatni azt az üzenetet a kormánynak, hogy egy picit fontolják meg ezt a dolgot és inkább segítsék őket, mert a szigorításokkal nagyon sokan elveszítették a munkájukat, aminek súlyos következményei lehetnek.

Nem sokkal azután az Ocho Macho, a Hooligans, a Tankcsapda és a Magna Cum Laude is a közösségi oldalán üzent a döntéshozóknak. A zenészek azt írják, hogy amennyiben továbbra sem tarthatják meg koncertjeiket és az állam nem segít nekik, akkor a zeneipar olyan mélypontra süllyed, amelynek beláthatatlan következményei lesznek.

A Tankcsapda felhívta  a kormány figyelmét arra, hogy „ez a szektor a járvány kezdete óta vegetál, nem csak a zenészek, hanem egy teljes szolgáltató ipar, háttéripar került perifériára, a technikusoktól, hangmérnököktől, szervezőktől, klub tulajdonosoktól kezdve a vendéglátó és hangtechnikai cégekig sorolhatnánk, hogy ki mindenki küzd jelenleg is a fennmaradásért, egy biztos, több tízezer emberről van most szó. Bízunk benne és reméljük, hogy mindent alaposan végig gondolnak a döntéshozók és a helyzet súlyához mérten reális döntés születik, hogy sok más fontos foglalkozáshoz hasonlóan, a könnyűzenében és szórakoztató iparban dolgozók is visszatérhessenek a hivatásukhoz és az életükhöz.”

Szerdán dönt a kormány a további szigorításokról

Gulyás Gergely vasárnap jelentette be, hogy a kormány szerdán dönt arról, hogy maradjanak-e az eddigi szigorítások a tömegrendezvényekkel kapcsolatban vagy további intézkedéseket kell hozniuk. A BudaPestkörnyeke.hu hétfőn írt arról, az is elképzelhető, hogy az augusztus 20-i tűzijátékot sem rendezik meg. Az erről szóló cikkünket ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Budapest Park