Egy 68 éves férfi életét mentette meg az érdi rendőrnő egy bevásárlóközpontban. A férfi pár nap múlva személyesen köszönte meg az életmentést.  

Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai december 15-én egy helyi bevásárlóközpontban, vagyonvédelmi prevenciós kitelepülésen vettek részt. Az egyenruhásokhoz egy házaspár lépett oda, érdeklődve a rendezvény iránt, amikor a pár férfi tagja ennivalója utolsó harapását nyelte le, azonban az megakadt a torkán.

Az egyik rendőrnő azonnal észrevette, hogy a falat nem jó helyre ment, mert a férfi nem tudott megszólalni, a nyakára mutatott és vörös lett az arca.

Az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, Szatmáriné Berczi Dolóresz r. százados a segítségre szoruló emberen a Heimlich féle műfogást alkalmazta, minek következtében a 68 éves férfi ki tudta köpni az ételt.

Pár nap múlva a házaspár személyesen kereste fel a százados asszonyt, hogy egy hatalmas virágcsokorral, valamint egy ajándékcsomaggal köszönje meg, hogy a rendőrnő megmentette a férfi életét.

Kiemelt kép: police.hu