Nem akart hinni a szemének Kis Grófo, amikor meglátta, hogy felfeszítették szeretett édesapja sírját. A tolvajok valószínűleg értéktárgyakat kereshettek. A zenész édesapja 2020-ban, koronavírusban halt meg.

Covidban halt meg

2020. december 3-án 49 éves korában halt meg Kis Grófo édesapja. Kozák László, tragikus hirtelenséggel hunyt el. Nagy Grófo kapta a koronavírust, lélegeztetőgépre került, ám utána jobban lett, a család már a hazatérésére készült, amikor ismét rosszul lett. De akkor már nem tudták megmenteni az életét. A fertőzést fia, Kis Grófo is elkapta, ő is kórházba került, de enyhe tünetekkel megúszta a betegséget. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Feltörtént a sírt

Ma reggelre pedig huligánok megrongálták meg a sírját. A szolnoki temetőből osztott meg friss képet a történtekről a fia a közösségi oldalán, aki tejesen kiborult.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Értéktárgyakat kereshettek

„Óriási fájdalom ért ma engem és családomat! A mai napon családtagom hívott fel telefonon, hogy drága, szeretett édesapám sírját eddig ismeretlen elkövetők megrongálták. A hír hallatán azonnal indultam Szolnokra, ahol megdöbbentő látvány fogadott. Édesapám sírhelyét felfeszítették, vélhetően értéktárgyak után kutatva” – írta közösségi oldalán Kis Grófo.

Nagy Grófo temetése

Nyomozást indítottak

„Nem tudom és nem akarom elhinni, hogy emberek hogyan tehetnek ilyet!? Nagyon fájó sebek kerültek felszakításra, remélem és bízom a nyomozóhatóságban, hogy kiderítik, kik követték el ezt a szörnyű bűncselekményt. És bízom az igazságszolgáltatásban, hogy meg fogják kapni méltó büntetésüket az elkövetők! A helyszínelés még mindig tart, a feljelentésemet megtettem. Isten mindent lát és mindent hall” – fakadt ki Kis Grófo.

Pompával temették el

A zenész édesapját a cigány hagyományoknak megfelelően, nagy  pompával temették el. Az akkor érvényes járványügyi szabályokat megszegve, több százan vettek részt a szertartáson. Többen maszkot sem viseltek.  A fehér hintóba fektetett koporsót Szolnokon négy fehér ló húzta, az útvonalán vörös szőnyeget terítettek le. A temetést hajnali virrasztás előzte meg.

Ismert emberek a temetésen

A hintőt egy csapat éneklő férfi kísérte. A gyászolók között Bódi Margó és Guszti, valamit Nótár Mary, L.L. Junior és Gáspár Győző is feltűnt. A temetőben színpadot építettek, felette egy nagy kivetítővel, amin fényképeket mutattak Grófo életéből. Külön sátrat emeltek a koszorúknak és hosszú asztalt a halotti tornak. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: a feltört sírhely – Forrás: Facebook