Felújítják az 50-es villamos teljes vonalát, amely azt is jelenti, hogy átépítik például a peronokat. Emiatt decemberig nem lesz egyszerű arra közlekedni, sem BKK-val, sem autóval.

Villamosvonal felújítása

Megkezdődik a dél-pesti 50-es villamos vonalának felújítása, amely sok kényelmetlenséggel fog járni az arra közlekedőknek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átépítik a megállókat

Több közúti átjárót és hét peront is átépítenek így az új, alacsony padlós CAF-villamosok is járhatnak majd ezen a vonalon. A felújított megállókat decemberben adják át.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Átépítésre váró peronok:

  • 19. kerület: a Kossuth tér és az Árpád utca
  • 18. kerületben a Baross utca és a Szarvas csárda tér megállókat

Pótlóbuszok

A felújítás teljes ideje alatt ideje alatt pótlóbuszok szállítják az utasokat. A BKK a gyorsabb haladás miatt plusz buszsávokat is kijelöl.

Részleges forgalomleállítás

Az ideiglenes megállókat szeptember 15-től építik ki, 18-án kezdődik a buszos pótlás Pestszentlőrinc, Béke tér és Villanytelep között, ez október 8-ig tart.

Teljes vonalon leáll a villamos

Október 9-10-én pedig a teljes vonalon szünetel a villamosközlekedés, a Határ út és Pestszentlőrinc, Béke tér között az 50-es pótlóbusszal lehet utazni. Ezután október 11-től október végéig a Határ út és a Villanytelep között jár pótlóbusz.

Alternatív útvonal

A BKK alternatív útvonalként ezt ajánlja: érdemes lesz a Szarvas csárda tér térségéből a 182-es, a 182A, a 184-es, a 193E, a 282E és a 284E autóbuszokat, a Margó Tivadar utca térségéből pedig a 136E autóbuszt használni.

Ideiglenes forgalmi rend

A pótlóbuszok megfordulását biztosító ideiglenes forgalmi rendet vezetnek be szeptember 18-tól a Vécsey utca–Üllői út szervízútja–Szigligeti utca szakaszon, október 9-től az Üllői úton a Határ útnál, továbbá október 11-től a Hengersor utca–Erkel Ferenc utca–Liszt Ferenc utca útvonalon. Ideiglenes buszsávot jelölnek ki az Üllői úton a belváros felé vezető oldalon a Haladás utca és a Tinódi utca között szakaszosan – írja a BKK.

775 millió költenek a projektre

Több mellékutcában is változik a forgalmi rend, szervizutakat zárnak le, megváltoznak a kanyarodási szabályok. A felújítás végén több csatlakozó út- és járdaszakasz, buszmegállók, zebrák újulnak meg, 39 fát ültetnek és rendezik a zöldfelületet. A projekt nettó kb. 775 millió forintból készül, amit a fővárosi önkormányzat és az Európai Unió áll. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: 50-es villamos – Forrás: BKK