Három település autósainak javul jelentősen a helyzete, ha megszűnnek a gyakran leeresztett sorompók Szigetszentmiklós déli határában lévő HÉV-megállónál.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő  Zrt. kihirdette a Pest megyei Szigethalom határában létrejövő különszintű közlekedési csomópont tervezői közbeszerzését – írja a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál, Szigetszentmiklósnál a dugókról készült fotóját átvevő magyarepitok.hu.

A tájékoztatásuk szerint a felüljáró a Mű út és a ráckevei HÉV-vonal kereszteződésében épül meg a Szigetszentmiklós-Gyártelep HÉV-megállónál, ahol jelenleg sorompó működik.

A beruházásra azért van szükség, mert a három település határán fekvő HÉV-átkelőre jelentős forgalmi terhelés nehezedik, gyakoriak a dugók.

A Szigethalomra, Szigetszentmiklósra, Tökölre vagy az M0-s felé igyekvő autók emiatt állandóan feltorlódnak a sorompónál. A HÉV közlekedése miatt ugyanis negyedóránként pár percre le kell zárni a sorompót a Mű úton. Ha elkészül a fejlesztés, nem lesz autós sorban állás a síneknél.

További csomópontok fejlesztését is vizsgálják

A közbeszerzés nyertesének a szigethalmi Mű út (51104-es út) és a ráckevei H6-os HÉV kereszteződésében egy különszintű átvezetést kell előkészíteni, a keresztező műtárgy (alul- vagy felüljáró) engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítésével.

Dugó Szigetszentmiklósnál – BudaPestkörnyéke.hu 

Az ajánlattevőnek ugyanakkor egy további feladata is lesz. Egy döntéselőkészítő tanulmányt készít az 5101, 5102, 51101 jelű utak kapacitáshiányos csomópontjaira vonatkozóan, valamint a beazonosított csomópontokra tanulmánytervet állít össze. Várhatóan itt is alul,- és felüljárókat fognak javasolni.

Kiemelt kép: Autók a szentendrei HÉV-állomásnál – BudaPestkörnyéke.hu