Tízlakásos társasházat húzott fel Dunakeszi fideszes polgármestere, Dióssi Csaba. A városvezető előbb a családi vállalkozásának vezetőjeként megépíttette a házat, majd kiszállt a cégéből, és felvette a CSOK-ot, hogy a családi vállalkozásától megvehesse a lakásokat.

Társasházat építtetett 

A négygyerekes Dióssi Csaba a 2011-es vagyonnyilatkozata szerint 2004-ben vásárolt egy 1699 négyzetméteres építési telket a városban, ami megegyezik az azóta megépített társasház ingatlan területével – írja a Magyar Narancs.

Családi cégétől vásárolt lakásokat a polgármester

Ő volt az ügyvezető

A társasház építtetője az 1996-ban alapított Turan Bt. volt, amelynek vezetőségi feladatait egészen 2016-ig Dióssi látta el, azóta a 24 éves fia az ügyvezetője és tulajdonosa a családi cégnek. A kültagok között egyébként feltűnik a polgármester 80 éves édesapja is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

5-5 lakást vásároltak

A lap szerint Dióssi Csaba és az apja fejenként 5-5 lakást vásárolt meg a Turan Bt.-től., a tulajdoni lapok szerint nyolc lakást 2017-ben, kettőt pedig 2019-ben. A megvásárolt lakások közt vannak 60, 70 és 100 négyzetméteresek is. 

Vagyonnyilatkozatában is szerepelnek a lakások

A polgármester tulajdonában álló ingatlanok szerepelnek a vagyonnyilatkozatában is. Dióssi polgármesterként bruttó 820 ezer forintot visz haza, de ezen kívül ingatlan-bérbeadásból további bruttó 905 ezer forintot keres. 

Van tartozása is

A polgármester ezenfelül egy budapesti lakásban és egy szigetmonostori üdülőben tulajdonrészes, és jelenleg egy gazdasági társaságban sem tevékenykedik. Komoly megtakarításokat szedett össze állampapírokból (62 millió forint), de tartozása is van (21,5 millió forint).

Felvette a CSOK-ot

A lap szerint a tulajdoni lapokon semmi nyoma sincs annak, hogy Dióssi nagyobb hitelt vett volna fel, azonban egy 9,8 millió forintos családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) fel van tüntetve. 

Ennyi volt a bevétele a családi cégnek

A lap arról is ír, hogy az elmúlt években néhány millió forintos árbevétele volt a Turan Bt.-nek, két év kivételével, ugyanis 2017-ben és 2019-ben nettó 202 és 60 millió forintot sikerült termelnie a cégnek. Dióssi és apja ebben a két évben vásárolt lakásokat a cégtől.

Családjának vásárolt lakásokat

A dunakeszi polgármester a családtagjai számára is vásárolt lakásokat a társasházban, de Dióssi az ezzel kapcsolatos kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni. Dióssi korábban a Dunakeszi Postnak adott interjút, amelyben azt mondta: “egy családi ház komfortját feladva egy társasházat építettünk, hogy együtt maradhassunk a gyerekekkel, de meglegyen az önállóságuk. Így édesapám is ide költözhetett. Három generáció él együtt, egymásra számítva, mégis külön”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke