A Ráckevei Járási Ügyészség indítványozta egy férfi letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint Kiskunlacházán, az utcán rabolt ki egy idős, mozgásában korlátozott asszonyt. Az elkövetőt egyébként négy órán belül azonosították és elfogták a ráckevei rendőrök, a 43 éves férfi egy aranyláncot tépett ki az idős néni nyakából.

Követelte a láncot

A rendőrség közlése szerint egy 83 éves nő bejelentésére indultak meg a ráckevei rendőrök 2023. július 25-én reggel. Az idős asszonyhoz Kiskunlacházán lépett oda egy férfi és követelte, adja át a nyakláncát. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megragadta a nyakát

Az áldozat a felszólításnak nem tett eleget, mire támadója megragadta a sértett nyakát, kitépte a láncát és elmenekült a helyszínről. Szerencsére az asszony csak könnyű sérülést szenvedett.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezt a láncot tépte le a néni nyakáról:

Forró nyom

A helyszínre riasztott egységek forró nyomon, az idős által elmondott személyleírás alapján eredtek az akkor még ismeretlen férfi után, mindössze 4 órán belül egy ráckevei büfénél pillantották meg. B. Norbert a rendőröket látva felpattant és szökni próbált, erre esélyt sem adva egy kerítés tetejéről emelték le a rendőrök, megbilincselték és előállították.

Más bűncselekmények

A gyanú szerint a rabolt aranyékszeren gyorsan túladott a férfi, a rendőrök azt is kiderítették, kinél van -megtalálták és lefoglalták. A nyomozók előtt korábbról, egyéb bűncselekmények miatt már jól ismert 43 éves helybéli férfi kihallgatásán a gyanúsítás ellen panasszal élt és tagadott. Azt nyilatkozta: a bűncselekmény időpontjában váltottak pár szót az időssel, de semmit nem vett el tőle, pláne nem erőszakkal.

Letartóztatás

A Ráckevei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya ezt követően őrizetbe vette férfit, kezdeményezték a letartóztatását, most pedig a Ráckevei Járási Ügyészség kezdeményezte letartóztatásának elrendelését a jelenlétének biztosítása, valamint a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása és a bűnismétlés veszélye miatt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón az elfogás:

Kiemelt kép: police.hu videorészlet