Erős kritikával illette azokat az embereket vasárnapi beszédében Ferenc pápa, akik a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozások elől külföldi nyaralásokra menekülnek – írja a Reuters. Schobert Norbiék mellett a főpolgármesteri pozícióért indult, az adótartozása miatt NAV-feketelistára került Berki Krisztián tévés celeb is a Maldív-szigeteken nyaral. Úgy tudjuk, hogy több befolyásos magyar politikus, üzletember és azok hozzátartozói is a trópusi szigeteken kezdték az új évet.

Ferenc pápa szomorú

Ferenc pápa a Vatikáni Apostoli Könyvtárban tartotta meg szokásos vasárnapi áldását, ahol szomorúságát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy sokan fittyet hányva a világjárványra kedvtelésből utazgatnak.

Nyaralás korlátozások idején

A karácsonyi ünnepek után ugyanis sok állam szigorított a járványügyi korlátozásokon, a pápa pedig úgy látja a média beszámolói alapján, hogy sokan keltek útra ennek ellenére is, csak hogy megléphessenek a hazájukat sújtó korlátozások miatt, és nyaraljanak – írja a Szeretlekmagyarország.hu.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Bajba sodorja az embereket ez a magatartás

A pápa szerint ez a magatartás rengeteg embert bajba sodor: “Nem gondolnak azokra, akik otthon kényszerülnek maradni, sem akiket anyagilag súlyosan érint a járvány, sem a betegekre. Csak arra gondolnak, hogy nyaralni menjenek és szórakozzanak.”

Együttérzés

Ferenc pápa szerint most van itt az ideje, hogy együttérzést tanúsítsunk, és a járvány megfékezése érdekében a köz érdekét helyezzük saját igényeink elé: “Még nem tudhatjuk, 2021 mit tartogat számunkra, de amit mind megtehetünk az az, hogy igyekszünk egy kicsit többet tenni egymásért. Még akkor is, ha ott a kísértés, hogy csak a saját érdekünkben cselekedjünk.”

A NAV adóslistán szereplő Berki Krisztián is a Maldív-szigeteken van

Az adótartozásért a NAV-feketelistára került Berki Krisztián, Mészáros Lőrinc volt feleségének dolgozó tévés celeb, vagy ha éppen úgy hozza a sors főpolgármester-jelölt a Maldív-szigetek egyik méregdrága luxusszállodájából posztolja magát ezzel a szöveggel: “A világ amit ad, miért ne élvezd, amíg a tiéd?”

Ebben a szállodában 1 milliónál is többe kerül néhány nap eltöltése

Schobert Norbiék is a Maldív-szigeteken vannak

Schobert Norbiék is a Maldív-szigeteken nyaralnak, kaptak is hideget-meleget az internet népétől. A fitneszguru feleségével, gyermekeivel és 40 sportolni akaró emberrel utazott a Maldív-szigetekre a szokásos Alakreform-táborba, amiről hírt is adtak közösségi oldalukon.

A neten rátámadtak Norbiékra

A neten sokan rátámadtak Schobertékre. A kritikusok szerint Norbiék jobban tennék, ha a koronavírus közepette otthon maradnának és nem utazgatnának.

Norbiék megérkeztek a Maldív-szigetekre

Norbi visszaszólt

Norbi már a katari reptéren rögzített videóban visszaszólt az őt támadóknak, mondván, nem érti, miért rosszabb a szabályokat betartva egy biztonságosnak vélt helyre utazni, mint otthon zötykölődni a tömött buszon. Ugyanakkor úgy véli, a rettegett fertőzés amúgy is inkább az elhízottakra és az idősekre lehet veszélyes.

Elhízottak, cukorbetegek és idősek

„Nekem is sok barátom meghalt. Sajnos, leginkább az elhízottak, a cukorbetegek és az idősek veszélyeztetettek Magyarországon. Egy olyan barátom nem volt még, aki edzett, sportolt és belehalt volna a fertőzésbe”– jelentette ki videójában Norbi.

Műanyag álarc

„Műanyag álarcban ücsörögtünk az üres reptéren, ráadásul a Maldív-szigeteken nagyjából nincs is covidos, innen nem vihetsz haza semmit, legfeljebb ide hozhatod! Egy teszttel lehet menni külföldre, de visszafelé már kettő kell” – mondta a Blikknek, majd így folytatta:

Nincs tömegközlekedés

„Arról nem is beszélve, hogy miért veszélyesebb utazni annál, mint hogy odahaza az önkiszolgáló boltban kesztyű nélkül fogdossák a péksüteményeket, a buszokon, vonatokon egymást tapossák az emberek..? Ha tényleg hatásos lépések kellenek, nincs tömegközlekedés! Otthon most óriási a hiszti, ami logikus is, mert a vírus létező veszély, de szerintem a nyomornak több halálos áldozata lesz, mint a koronavírus okozta tüdőgyulladásnak. Persze ez csak az én véleményem – magyarázta Schobert Norbi a lapnak.

Kiemelt kép: Ferenc pápa – BPKmontázs