Annak ellenére, hogy Ausztria lezárta az olaszországi határát, kedden mindenféle ellenőrzés nélkül sétáltak ki a repülőből Ferihegyen az Olaszországból érkezett járat utasai. Még testhőmérséklet mérést sem végeztek rajtuk.

Az Utazómajom utazási portál egyik olvasója írta meg, hogy sokadmagával érkezett ma meg Olaszországból , Ferihegyen azonban minden nemű ellenőrzés nélkül átsétálhattak a kijáraton. A koronavírus kapcsán semmilyen ellenőrzést nem végeztek.

A Nápolyból hazaérkező utas a hétfő esti bejelentést követően tért haza a Wizz Air járatával, ugyanis a Ryanairrel ellentétben ők nem függesztették fel az olaszországi járatokat. Miután megérkezett Magyarországra, a következőket tapasztalta:

“A zökkenőmentes út után számítottunk a reptéren valami ellenőrzésre, ahogyan azt előző este a konzulátusi zöld számon is mondták, hogy testhőmérséklet ellenőrzés várható, ám a magyar reptéren semmilyen kontrollal nem találkoztunk. Hőkaput nem is láttunk, de egy ember sem kérdezte meg, hogy honnan jöttünk. Egyszerűen csak kisétáltunk az EXIT felirat alatt.”

A keddi sajtótájékoztatón az operatív törzs elmondta: az Olaszországból most hazatérőket 2 hét önkéntes karanténra kérik, a határon egy idő után őket is szűrni és regisztrálni fogják. Azaz ellenőrzés jelenleg nincs.

Egy másik utazó Kínából repült Angliába. Londonba érkezése után azzal találkozott, hogy senkit nem érdekel, honnan érkezik egyutas az országba, se ellenőrzés, se semmi. Arra kérik az utasokat, ha veszélyes országból érkeznek 14 napig maradjanak otthon.

A repülőn kötelező a maszk viselése félúton is volt hőmérőzés és valami fertőtlenítővel sprayyel is végigtolták a gépet 2-3 órával landolás előtt a kínaiak. – írja az utazó.

A beszámolókból úgy tűnik, hogy Kínában még mindig nagyon komolyan veszik a vírust, Európában viszont picit kevésbé.

Kiemelt kép: illusztráció