Meghalt Szűcs Lajos, labdarúgó, Gödöllő díszpolgára. Pécsi Ildikó több mint 50 együtt töltött év után vesztette el szeretett férjét.

Egy emberként gyászolja az egész ország vasárnap elhunyt legendás futballistát, Szűcs Lajost. A futballszurkolók és a barátok gyásza azonban semmi ahhoz a fájdalomhoz képest, amit hű társa, Pécsi Ildikó érezhet, aki mindig csak “Édesjó” Lajosomként hivatkozott a Ferencváros és a Honvéd egykori kiválóságára.

A Ripost megpróbálta elérni az özvegyet, a telefont azonban egy ismeretlen hölgy vette fel, aki közölte, hogy Ildikó jelenleg nincs olyan állapotban, hogy interjút adjon.

“Ildikó néni most nincs abban az állapotban, hogy bármit is képes legyen mondani. Kérem a megértésüket, hiszen hatalmas veszteség érte őt és az egész családot.”

Gödöllő díszpolgára volt

Szűcs Lajos 2013-ban lett Gödöllő díszpolgára. Akkor köszönőbeszédében a legendás focista kétszer is elsírta magát. Amikor nem a könnyeivel küszködve ezt mondta: „Álltam a dobogó legmagasabb fokán, álltam a dobogó második fokán, és most is egy dobogónak nevezhető színpadon állok. Számomra ez legalább annyira megtisztelő, mert nagy dolgot kaptam egy olyan várostól, ahol 45 éve élek. Köszönöm, hogy gondoltak rám, és engem választottak díszpolgárnak.” – írta a akkor a Gödöllői Hírek

Felesége 3 évvel korábban, 2010-ben kapta meg szintén ezt a címet. Gödöllő Város Önkormányzata saját halottjának tekinti Szűcs Lajost.

Kiemelt kép: Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos