Két ember életét oltotta ki a tűz a Nógrád megyei Patak település egyik utcájában. Az édesapa a 16 éves fiát próbálta kimenteni a lángok közül, de végül mindketten meghaltak.

Kiégett a földszinti ház

Péntek hajnalban Nógrád megyében, Patak településen kigyulladt egy ház. A katasztrófavédelem két tűzoltóautóval vonult ki egy 100 négyzetméteres, kétszintes épülethez. Mint kiderült: a családi ház egyik földszinti, 20 négyzetméteres szobája égett ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gázpalackokat találtak

A családi házban két gázpalackot találtak a tűzoltók, ezeket kivitték, mielőtt felrobbantak volna. Negyven percen át kellett harcolni a lángokkal. Hárman éltek a házban, ketten meghaltak, egy ember viszont túlélte a szerencsétlenséget. Kiderült, hogy két macska is elpusztult a lángok következtében.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Férjét és fiát vesztette el

A tragédia egyetlen túlélője, Eszter füstmérgezéssel került kórházba. Az asszony egyszerre veszítette el fiát, Márkot és a férjét, Zoltánt.

Hősugárzó okozhatta a tüzet

A katasztrófavédelem tűzvizsgálói megpróbálják kideríteni, mi okozta a tüzet. Az egyik szomszéd szerint egy hősugárzó okozta a tüzet.

A kutyák érezték a bajt

„Felébredtem a kutyák ugatására, ők már érezték a bajt. Aztán Eszter csöngetett és kétségbeesve kérte, hogy hívjam a tűzoltókat. A fia szobájában csaptak fel a lángok. Eszter Márk kiabálására riadt fel. Zoltán kiküldte a feleségét a házból, hogy hívjon segítséget, ő pedig bement a fiú szobájába, hogy kihozza onnan, de ő sem került elő többé élve – mondta a szomszéd a Blikknek.

Nem engedték vissza az édesanyát

Az édesanya vissza akart menni fiáért és férjéért, de az időközben összesereglett utcabeliek lefogták, nem engedték, hiszen ő is meghalt volna a lángokban. A helyiek elmondása szerint a nő néhány perc múlva csak annyit mondott: „meghaltak”.

Nem segíthettek a nagyszülők sem

A lángok között elhunyt Zoltán szomszéd faluban lakó idős édesanyját és édesapját éjjel fél háromkor hívták telefonon, hogy baj van. Elindultak, de nem jutottak az égő ház közelébe. Azt látták, hogy a tűzoltók küzdenek a lángokkal. A házat megmentették, de fiúkat és unokájukat nem tudták.

A covidot túlélte, a tüzet nem

„A fiam 43 napot feküdt kórházban a koronavírus miatt tavaly, és túlélte. Most mégis el kellett őt ragadnia tőlünk sorsnak, fel nem foghatja senki ezt a fájdalmat -mondta az idős asszony a lapnak.

Idén több a tűz, mint tavaly

Hazánkban évente átlagosan 7000 tűzeset történik, idén eddig 6468, tavaly ugyanekkor 6276 volt. A legtöbb lakástüzet nyílt láng okozza, majd ez követik az elektromos eszközök és vezetékek, a fűtés, a főzés, a dohányzás. Érdemes füstérzékelőt beszerezni, mert fülsiketítő vijjogásával még időben felveri álmából az embert, így van idő házilag eloltani a lángokat vagy épségben kimenekülni.

Tizenkét óra alatt három lakástűz volt az országban

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy rövid időn belül három lakástűz is volt az országban. Békés megyében egy 2 éves kisfiú halt meg tragikus körülmények között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A Patakon kigyulladt családi ház egyik szobája – Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság