Könnyebb sérülésekkel megúszták a sofőrök és az utasok azt a balesetet, ami szombaton délután történt a 31-es főúton. Egy kisteherautó, egy utánfutós kisbusz, valamint két személygépkocsi volt részese a történteknek. Hírportálunk úgy tudja, egy utánpótláskorú jégkorongcsapat tagjai tartottak hazafelé a kisbuszban.  

Áttért a másik oldalra a kisteherautó

Szombaton délután egy férfi egy gyorsfagyasztott élelmiszereket szállító Mercedes kisteherautóval haladt a 31-es főúton Sülysáp felől Mende irányába. A hírhedt, hosszú S-kanyarba beérve eddig ismeretlen okból elvesztette uralmát a járműve felett, az első, jobbra ívelő kanyar után áttért a menetirány szerinti bal oldalra.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Oldalára dőlt a kisbusz

Először a szemből elsőként érkező, utánfutót húzó Mercedes kisbusznak ütközött, amely ettől a jobb oldali árokba hajtott és az oldalára dőlt. Utána a kisbusz mögött közlekedő Renault-val is szemből ütközött, a Renault is árokba hajtott. Végül a kisteherautó is az árokba csapódott és az oldalára borult, ám eközben még magával sodort egy szintén szemből érkező Dacia kombit is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Későn kezdett fékezni

Elképzelhető, hogy az áruszállító vezetője rosszul lett, esetleg elaludt vezetés közben, mivel csak a második ütközés előtt kezdett fékezni.

Könnyebb sérülésekkel megúszták

A baleset során többen könnyebben megsérültek. A kisbuszt vezető férfi, a karambolokat okozó sofőr és a kisbuszban utazó 9 gyerek, őket további vizsgálatok céljából kórházba szállították. A Renault vezetője és a Daciaban utazó idősebb házaspár sértetlenül megúszta az ütközést.

Teljes lezárás, elterelés

 A balesethez a nagykátai és a monori hivatásos, valamint a sülysápi és a gyömrői önkéntes tűzoltók vonultak, áramtalanították a járműveket, amelyek az árokba borultak. A műszaki mentést a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A helyszínelés és műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt, amely még jelenleg is zárva van, a gyömrői és az úri bekötőútnál elterelik a forgalmat.

Az árokban kötöttek ki a baleset szereplői

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Könnyebb sérülésekkel megúszták az autóban ülő emberek

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Oldalára borult a kisbusz

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

A Renault is rosszul járt

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Fiatal jégkorongozók ültek a buszban

A Kékvillogó.hu úgy tudja: U14-es jégkorongozó fiatalok tartottak hazafelé a kisbusszal a meccsük után, és szerencsére csak két sportoló szenvedett könnyebb sérülést. Az ijedtségen kívül nagyobb bajuk nem történt a fiataloknak.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne: Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK