Tettlegességbe torkollott a 8. kerületi képviselő-testület idei utolsó ülése, miután az egyik fideszes képviselő erőszakkal megpróbálta elvenni az őt videózó momentumos képviselő telefonját. A polgármester berekesztette az ülést.

Figyelmeztették a képviselőt

Már a napirend megszavazása előtt is kisebb feszültség volt érezhető, Pikó András polgármester többször is figyelmeztette a közbeszólogató Vörös Tamás fideszes képviselőt, hogy meg fogja vonni tőle a szót – látható az önkormányzati tv közvetítésében.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videózott a momentumos

A megszavazott napirend első pontjának tárgyalásakor, amikor a Magyar Rádió épületének lebontásához kapcsolódó Pázmány beruházást tárgyalták, a két képviselő összeszólalkozott. A Józsefváros Újság beszámolója szerint az történt, hogy Egry Attila, a Fidesz képviselője, hirtelen odalépett az őt videózó Szarvas Koppány Bendegúz momentumos képviselőhöz és felszólította, hogy hagyja abba a videózást.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

El akarta venni a telefonját

Ezután a fideszes képviselő erőszakkal el akarta venni a momentumos telefonját. A közvetítésen ezt nem látni, de azt hallani, hogy az egyik képviselő azt mondja a másiknak, hogy „Fideszes, ne lopjál!”

Berekesztették az ülést

„Higgadjanak le!” – szólította fel a rendbontó képviselőket Pikó András polgármester, majd tízperces szünetet rendelt el, arra hivatkozva, hogy tettlegességre került sor.

Rendre utasított a polgármester

„Szeretném tájékoztatni a közvetítés nézőit, hogy talán nem látták, de az egyik képviselő erőszakkal megpróbálta a másik képviselőnek a mobiltelefonját magáévá tenni” – mondta a józsefvárosi polgármester, szavai után nevetés hallatszott a teremben, mire Pikó András még hozzátette: „Hát, csak a javát akarta”.

A biztonsági szolgálatot akarta hívni

Pikó András ezután megkérdezte a képviselőket, hogy tudják-e biztosítani egymás testi épségét, vagy hívjon-e rendfenntartókat.

Az esetet többen dokumentálták. Ezek között volt az egyik érintett, Szarvas Koppány Bendegúz, aki a kapcsolódó Facebook-posztjában azt írta: „A testületi ülésen fideszes képviselők vesznek részt, kérjük vigyázzanak értékeikre!”

Kivonultak a képviselők

A fideszes képviselők nem sokkal az eset után kivonultak az ülésről, a 8. kerületi lap tudósítása szerint azért, mert Pikó András polgármester nem hagyta, hogy az ügyrendi hozzászólásaikat napirend előttiként használják.

A Magyar Rádió épülete miatt tört ki a balhé

Egyébként a testületi ülés első napirendi pontja a Palotanegyedbe tervezett új Pázmány campus ügye volt, amely a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épületegyüttesének elbontásával is járt volna. A több fordulót már megjárt ügyet most a Pest Vármegyei Kormányhivatal zárta le, visszavonta a bontási engedélyeket.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a balhézó képviselők – Forr ás: Facebook/Józsefvárosi Újság